TikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетните потребители

3
Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп
Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп

Всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп

След масови забрани за приложението от редица институции по света, TikTok въвежда дневно ограничение за непълнолетните потребители. Говорители на социалната мрежа обявиха ограничение от 60 минути на ден за всички потребители под 18-годишна възраст. Според новата мярка, всички деца, които достигнат лимита от 1 час, ще трябва да въведат код за достъп, за да продължат да гледат видеа.

TikTok защити решението с мотива, че ограничението цели да подкани тийнейджърите да контролират времето, прекарано пред екраните, информира NOVA.

Въпреки това експерти коментираха, че причината за хода е масовото недоволство от държавни правителства и институции, които забраниха използването на TikTok на служебни устройства. Сред тях бяха Европейската комисия, последвана от Европарламента, правителството на Съединените щати, на Канада, на Дания и още. Причината бяха сериозни опасения за изтичане на лични данни, както и на класифицирана информация. Пекин многократно отрече обвиненията, като заяви, че това е „умишлено очерняне“. През последния месец социалната мрежа е изправена пред силен натиск от Вашингтон, който дори заплаши да забрани изцяло приложението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    123
    Който победи хегемона сащ в собствената му игра бива осран и заклеймяван. Това става, защото тик ток отвя ю туб и разни други щатски мърши с видеосъдържание по посещения. Помните с Хуавей каква война се разрази, като започна да го начуква на ейпъл. Сащ са една безобразна долна курва, която трябва да бъде поставена на мястото си.
  • -5
    1
    селянина
    трябва да се нарича тук-там или там-тук.така му казвам аз
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари