Meta затяга ограниченията за тийнейджъри във Facebook и Instagram

0
Търсенето на специфични думи, като "самонараняване", "самоубийство", "хранителни разстройства" или "булимия", няма да даде никакви резултати за подрастващите
Търсенето на специфични думи, като "самонараняване", "самоубийство", "хранителни разстройства" или "булимия", няма да даде никакви резултати за подрастващите

Търсенето на специфични думи, като "самонараняване", "самоубийство", "хранителни разстройства" или "булимия", няма да даде никакви резултати за подрастващите

Meta обяви въвеждането на нови ограничения за достъпа на подрастващите до определено съдържание във Facebook и Instagram, за да насърчи "безопасното и подходящо" използване за тяхната възраст, съобщи "Гласът на Америка", предаде БГНЕС.

Групата от Менло Парк (Калифорния) вече ще използва за всички профили на тийнейджъри по-строга конфигурация на двете социални мрежи, която "затруднява контакта с потенциално чувствително съдържание".

Мярката се прилага за акаунти, за които е установено, че принадлежат на тийнейджър на възраст между 13 (минимално изискуемата за регистрация) и 15 (18 в някои държави) години.

Тази конфигурация също така ограничава достъпа на други потребители до списъка с "приятели", следваните акаунти, както и възможността за коментиране на публикуваните съобщения.

Търсенето на специфични думи, като "самонараняване", "самоубийство", "хранителни разстройства" или "булимия", няма да даде никакви резултати за подрастващите.

Вместо това на потребителя ще бъде показано съобщение за превенция, в което се предлага да се свърже със специалист, приятел или да се консултира със списък със съвети, които вероятно ще му помогнат, се казва в съобщение, публикувано на уебсайта на Meta.

Това обаче няма да попречи на тийнейджъра да обсъди евентуалните си проблеми или трудности в Instagram или Facebook с някои от своите контакти.

През последните години Meta е редовно критикувана заради акаунтите на млади потребители във Facebook и Instagram.

След като обяви стартирането на Instagram, предназначен за младежи до 13 години, Meta най-накрая реши да се откаже от него, през есента на 2021 г.

В края на октомври 41 американски щата подадоха граждански иск срещу Meta, обвинявайки Facebook и Instagram, че увреждат "психическото и физическото здраве на подрастващите".

В отговор, Meta заяви, че вече е въвела редица инструменти за подобряване на защитата на младите потребители в своите платформи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари