Испански съд забрани използването на Telegram

0
Обвинява социалната мрежа за разпространение на пиратско съдържание
Обвинява социалната мрежа за разпространение на пиратско съдържание

Обвинява социалната мрежа за разпространение на пиратско съдържание

Националният съд на Испания реши временно да блокира приложението за съобщения Telegram в страната. Причината за забраната е обвинение към социалната мрежа за разпространение на пиратско съдържание, съобщи вестник elDiario, предаде агенция "Фокус".

Съдията от Националния съд на Испания Сантяго Педрас е наредил блокиране на Telegram като предпазна мярка в отговор на жалба от Mediaset, Antena 3, Movistar и Egeda, които обвиняват системата за съобщения, че хоства съдържание, защитено с авторски права, без разрешение. Telegram е облачно-базирано мобилно и настолно приложение за незабавни съобщения с фокус върху поверителността.

Telegram Messenger FZ-LLC, компанията собственик на приложението е основана през 2013 година от братята Николай Дуров и Павел Дуров. През 2018 г. Telegram е забранен в Русия, след като Павел Дуров отказва да предостави на властите достъп до потребителските данни, събирани чрез приложението. Забраната е отменена в средата на 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Хаха
    Мършииии Хаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари