Въпреки, че мърморят, русенци спазват противоепидемичните мерки

0
Още сутринта в големите вериги в крайдунавския град са предупредили клиентите си, че в 9 часа по-младите трябва да напуснат
Още сутринта в големите вериги в крайдунавския град са предупредили клиентите си, че в 9 часа по-младите трябва да напуснат Видео: Русе Медиа

Новите мерки срещу разпространението на коронавируса в Русенска област влязоха в сила тази нощ

От днес до 19 ноември е забранено посещението на молове и заведения на деца до 18 години без придружител. Пенсионерите пък имат зелен коридор от 9 до 11 часа за пазаруване в хранителни магазини и аптеки, припомня Русе Медиа.

Още сутринта в големите вериги са предупредили клиентите си, че в 9 часа по-младите трябва да напуснат. Изключения се правят за единични случаи, които се преценяват на място от охраната. Това се прави само, ако няма струпване на пенсионери в магазина.

Въпреки че новите мерки се спазват, хората не ги приемат еднозначно. Оплакват се, че в някои от големите вериги се престарават в ограниченията. Петър Крумов например не успял да плати телефона си, тъй като офисът на компанията е в една сграда с хранителния магазин, макар входовете да са напълно различни. „Като влезем с маски, всички като си спазват нещата, всичко е нормално. Ама защо такива часови разлики трябва да се слагат. Ето сутринта идвам със сина ми да си платя телефона и на входа ми казват, че не мога да вляза до 11 часа“, разказва русенецът.

Други намират идеята за зелен коридор за много добра. „Тия часове са идеални за по-възрастните хора, младите хора сутрин до 9 часа, каквото може, да си напазаруват, да вървят на работа, пък възрастните да не се бутат много“, казва Денчо Денев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари