Няма нито едно имунизирано дете в Русенско през последната седмица

3
Почти 100% от поставените ваксини са бустери
Почти 100% от поставените ваксини са бустери Снимка: iStock

Почти 100% от поставените ваксини са бустери

Увеличение в броя на направените имунизации срещу Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско през отиващата си вече седмица.

Поставените ваксини през последните седем дни са с близо 36% повече спрямо предходната седмица. За сравнение отишлите до някои от имунизационните пунктове в периода между 9-и и 15-и октомври са 293-ма, докато от 2-и до 8-и този месец те бяха 216. Въпреки това увеличеният брой на извършените имунизации се дължи на повишения интерес към поставянето на бустерна доза, а не към първично ваксиниране. Повече от 98% от всички поставени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия период няма имунизирани деца.

Колкото до броя на заразените, то той остава почти същия на седмична база. Новите случаи през последната седмица са 107, като сред тях няма деца. В процентно съотношение това представлява увеличение на заболелите с около 3% спрямо предходната седмица, когато те бяха 104. Същевременно обаче един мъж и една жена с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 36 940, като от тях 1946 души са починали. До момента в област Русе са извършени 133 628 имунизации, като със завършен имунизационен курс са 58 791 души. Бустерна доза пък е направена на общо 26 894 русенци. Бустер с адаптирана ваксина е поставена на 949 души, сочи справка в Единния информационен портал.

Активните случаи към момента са 112, от които 25% или 28 души са на болнично лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари