Валери Симеонов: Не съм човек, който се крие

0
Ще работя, както съм работил и преди
Ще работя, както съм работил и преди Снимка: БГНЕС

Ще работя, както съм работил и преди.

Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, предаде Агенция „Фокус“.

"Върнах се и съм същия човек, не съм по-различен от този, който отиде в изпълнителната власт", каза още Симеонов.

Във връзка с конфликти и противоречия в групата, Симеонов заяви, че всяко семейство има конфликти. "Няма такава група, в която да няма конфликти и противоречия, и в ГЕРБ има, и в БСП има", допълни още той.

Симеонов заяви, че някои хора трябва да му обяснят какъв кокал е държал той. "С какво съм се облагодетелствал аз или моите колеги, защото тези обвинения се хвърлят тук в Народното събрание. За съжаление те се тиражират. Ще си имаме с някои други народни представители разговор. С някои от тях ще се видим в съда", каза още лидерът на НФСБ.

По думите му работата в изпълнителната власт не е лесна. „Нямам особени амбиции освен като захвана нещо, да го свърша. Амбиции лични за позиции в обществото, в политиката нямам“, коментира Симеонов. Той уточни, че има законопроекти, при чието гласуване ще положи усилия те да се осъществят. „Това са редица важни законопроекти, на дневен ред е сега Законът за устройство на територията. С едни отдавна очаквани и желани промени, свързани с преместваемите обекти, Законът за шума, някои от законите вече минаха“, допълни още Симеонов.

Той уточни, че въпросът с данъка за старите коли също е много важен. „Не знам защо този въпрос се осветлява някак си доста популистки“, поясни Симеонов и уточни, че по-важно е, че България е под угрозата на наказателна процедура в размер на стотици милиони евро. "Ако не предприемем тези мерки от гледна точка на ЕК не правим нищо за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, каза още Симеонов.

Попитан при какви обстоятелства би отстранил Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“, Симеонов заяви, че няма дарба да гледа в бъдещето.

Попитан защо вчера не е бил на дебата по неговата оставка, Симеонов заяви, че го е гледал по телевизията, писнал му е и си е тръгнал. "Не съм човек, който се крие", допълни още лидерът на НФСБ. "Валери Симеонов е в Народното събрание. Това ли е новината?", попита той.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари