В Русе шофьори „изгарят“ за нарушения, заснети от камерите по кръстовищата

7
232 стационарни и 50 подвижни камери бяха монтирани преди година като част от европейския проект на общината „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе”. Центърът за наблюдение има връзка в реално време с ОД на МВР, където от 6 точки могат да следят какво показват камерите
232 стационарни и 50 подвижни камери бяха монтирани преди година като част от европейския проект на общината „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе”. Центърът за наблюдение има връзка в реално време с ОД на МВР, където от 6 точки могат да следят какво показват камерите Видео: Русе Медиа

Полицията налага санкции по записи от камерите, разположени по 30 от кръстовищата в Русе

232 стационарни и 50 подвижни камери бяха монтирани преди година като част от европейския проект на общината „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе”. Центърът за наблюдение има връзка в реално време с ОД на МВР, където от 6 точки могат да следят какво показват камерите, обясни ръководителят на проекта и началник на отдел „Транспорт“ Кремена Минева пред Русе Медиа.

Камерите могат да засичат обекти, да различават регистрационни номера на автомобили с оглед на превенция. Има и наложени санкции въз основа на установени нарушения по Закона за движение на пътищата. Всеки знае кръстовището на бул.“Липник“ на „Ялта“ и забраната за обратния завой – там са най-много санкциите. Другото място с много нарушения е бул. „Цар Освободител“ където има бус лента, а в нея редовно карат автомобили“, обясни още Кремена Минева.

По проекта бяха направени и няколко важни инфраструктурни обекта. Беше изградена пешеходна връзка–надлез между кварталите „Родина 3“ и „Чародейка“, реконструиран беше бул. “Придунавски” и бяха реновирани три надлеза. Изградена бе пешеходната зона по ул. “Чипровци” и беше реконструирана ул. “Шипка” в участъка от “Чипровци” до бул. “България”. Част от европейския проект е извършването на реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при Математическа гимназия “Баба Тонка”, както и надграждане на интелигентната транспортна система.

Целта на проекта e създаването на по-ефективен, бърз, екологичен и интелигентен обществен транспорт с възможности за алтернативно придвижване и по-малко потребление на енергия. Началото му бе поставено на 5 януари 2017 г., а финалът му е предвиден за 5 януари 2021 г. Финансирането е по ОП „Региони в растеж“, а общата стойност е 24 млн.лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари