УМБАЛ "Канев" с благодарности за проявена смелост

1

"Благодарим на мед. сестра Мирена Недялкова, мед. сестра Айше Пашева, г-жа Петранка Бобева и пациентите г-н Мариян Димитров и г-н Веселин Митев за проявената смелост по време на пожара в отделение Ортопедия и травматология преди седмица", пишат от УМБАЛ "Канев" в Русе. 

Благодарение на тяхната своевременна намеса и себеотрицание пожарът не само беше ликвидиран, но най-важното – беше спасен човешки живот!

Припомняме ви, че в началото на февруари избухна пожар в отделението по ортопедия и травматология към Университетската болница "Канев". 

От лечебното заведение съобщиха тогава, че пациент от съседна стая усетил дима и повикал за помощ. Дежурните по това време медицински сестри реагирали веднага и успели да потушат с пожарогасители огъня. 

В стаята бил настанен пациент. Предстояла му ортопедична операция, заради която бил неподвижен. 57-годишният мъж бил изведен от помещението, но получил втора и трета степен изгаряния на леви крайници и таз. Налагаше се раните му да бъдат обработени оперативно, като по тази причина бе приведен в УМБАЛ "Медика" в Русе, където има отделение по изгаряния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари