Пациентите в Русе са притеснени заради отложените им операции

0
Не го одобрявам. Такъв батак е в тази държава, че не знам как ще се оправим, възмущава се русенка
Не го одобрявам. Такъв батак е в тази държава, че не знам как ще се оправим, възмущава се русенка Снимка: БНТ

Как заповедта на здравния министър за спиране на плановия прием и плановите операции в болниците се приема от пациентите?

В двете русенски университетски болници пациенти не се приемат. Операциите са били планирани най-вече в хирургичните и ортопедични отделения. Изключение прави само онкологичният център.

Въпреки че не са спешни операциите им, много от пациентите са притеснени, че трябва да отложат лечението си.

Лекарите вече са започнали да предупреждават пациентите си, на които им е предстояла операция. В една от университетските болници още през август са намалили с 30% леглата от други отделения, за да ги преобразуват в ковид сектори. Смятат да преструктурират и дейността си, информира БНТ.

"Не го одобрявам. Такъв батак е в тази държава, че не знам как ще се оправим", възмути се гражданка пред болница "Медика".

"Ние намалихме приемът на пациенти. Лошото е, че ще се стигне дотам, че ще има много усложнени случаи, както беше след предходните ковидни вълни. В същото време ние не можем да не изпълним заповедта, но тук отново стои въпросът защо се стигна дотук. И тук не е проблем на здравеопазването, аз мисля, че това е проблем на цялото ни общество", каза Алисе Муртезова, административен директор на УМБАЛМедика".

Затова Алис Муртезова още веднъж призова гражданите да се ваксинират. Само болните от Ковид, настанени в русенските болници, в момента са 300. Останали само осем интензивни легла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари