Тържествено честване на Бабинден в УМБАЛ Канев

1

В УМБАЛ Канев отбелязаха Бабинден.

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше част от тържественото честване на Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛКанев“.

В приветствието си към началника на отделението по гинекология д-р Георги Хубчев г-н Григоров изрази задоволство, че за първи път присъства на празника в Русенската болница. Той отправи благопожелания и към целия колектив на отделението, като подчерта, че раждането на дете е изключително благородна кауза, а хората, които помагат това да се случи са призвани по душа.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението, областният управител подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка Галя Добрикова, а на д-р Хубчев кърпа и сапун.

Също така г-н Григоров връчи и поздравителен адрес на д-р Хубчев, в който се казва:

„…Делото Ви, отдадено на благородната кауза първи да посрещнеш новия живот, е достойно за уважение и възхищение! Вярвам, че именно професионализмът, отдадеността и упоритият труд са в основата на постигнатото от Вас и колегите Ви! Честит празник и бъдете горди от възможността да работите в първата гражданска болница на България!

Сред официалните гости бяха още народният представител от 19-ти МИР г-н Пенчо Милков, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн. инж. Христо Белоев, началникът на отдел „Обществено здраве“ в община Русе г-жа Катя Петрова, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика и дългогодишен акушер-гинеколог д-р Теодора Константинова, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, изпълнителният директор на УМБАЛКанев“ д-р Иван Стоянов и други.

През изминалата 2017-та година в АГ комплекса са проплакали 1418 деца, а от началото на годината до днес 71. Tочно днес на Бабинден се родиха двойка близнаци и до края на деня са предвидени още 4 раждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари