Бабинден в УМБАЛ „Канев“

1

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше част от тържественото честване на Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“.

В приветствието си към началника на отделението по гинекология доц. д-р Георги Хубчев заместник областният отправи поздравления към лекарите и акушерките и изрази убеждение, че всички те имат възможността да работят добре, така както са го правили досега. Също така той пожела залите и детските легла  да бъдат пълни и дори да не им стигат.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението, г-н Колев подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка Галя Добрикова, а на д-р Хубчев кърпа и сапун. Също така той връчи и поздравителен адрес на д-р Хубчев от името на областния управител г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Пожелавам Ви крепко здраве, множество мигове щастие, късмет и удовлетвореност от постигнатото през годините! Продължавайте с достойнство и чест да следвате пътя, който сте избрали, път отдаден на благородната кауза първи да посрещате новия живот!

Уверен съм, че и занапред ще продължите да отдавате необходимите енергия и време за развитието на акушеро-гинекологичната помощ в региона!...“ 

Сред официалните гости бяха още народните представители от 19-ти МИР г-н Пламен Нунев и г-н Пенчо Милков, ректорът на Русенския университет и председател на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн. инж. Христо Белоев, кметът на Община Русе г-на Пламен Стоилов, председателят на Общото събрание на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева, както и общински съветници. През изминалата 2018 година са се родили общо 1327 деца, което е с 91 по-малко от 2017-та година. Общият брой на преминалите жени през родилния комплекс е 4655, като са извършени малко над 1600 операции. Броят близнаци за 2018 година е 31 двойки. С няколко повече в сравнение с 2017-та са и непълнолетните майки – общо 40, като дори днес една от родилките е на 15 годишна възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари