Свещеник учи вярващи да си спират сърцето

0
Свещеник учи вярващи да си спират сърцето

Тежко наказание очаква свещеник от Видинско, който провеждал семинари и учил вярващите да си спират сърцето като исихастите преди девет века. Българската православна църква скочи срещу поп, като го обяви за еретик заради написана от него книга. Видинският епархийски съвет ще реши до дни дали той да бъде разпопен, или да му бъде наложено друго наказание. Това съобщи духовният надзорник на епархията архимандрит Поликарп.

Сигнал за проповядване на противохристиянски теории е подал във Видинска епархия Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той е предупредил вярващите във Варна да не ходят на представянето на книгата „Учението на живота” на свещеник Михаил Иванов, което ще бъде придружено и с практически семинар. На него той ще демонстрира и учи присъстващите как да се молят, за да спрат за секунди сърцето си и така да изпаднат в пълно единение с надбитийното. Такава практика са упражнявали исихастите през ХІV век, заради което първоначално са били отречени от православната църква и дори преследвани като еретици.

Въпросният свещеник Михаил Иванов се подвизава и под псевдонима Лиахим Вонави – името му, написано на обратно. Попът е от видинското село Покрайна и се афишира като чудотворец. Той се саморекламира като целител на всякакви болести и разрешаване на проблеми от всякакъв характер.

По думите на митрополит Йоан нито той, нито Видинският митрополит Дометиан не са разрешавали представяне на книгата му и семинара.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари