Рязката промяна на времето води до повече инфаркти

1
Все по-често и ненавършили 30 години стават част от статистиката
Все по-често и ненавършили 30 години стават част от статистиката Видео: NOVA

Все по-често и ненавършили 30 години стават част от статистиката

Повече случаи на пациенти с инфаркт и инсулт през последните дни отчитат лекари, предава NOVA. Причината – рязката промяна на времето. Как да опазим здравето си, когато от нетипични летни жеги през април отново трябва да извадим зимни дрехи?

Животът на Георги се преобръща през септември 2007 година, когато получава инфаркт. Вече има три байпаса. Ежедневно пие лекарства, но и те понякога не му помагат особено при рязка промяна на времето. Пациенти като Георги напоследък се срещат все повече, споделят кардиолози.

През последните няколко дни има осезаем прилив на пациенти, които се оплакват от промени с вариращи стойности на кръвното налягане”, каза д-р Стоян Стефанов.

Обяснението - студеното време стеснява кръвоносните съдове и тогава сърцето може да страда.

Основните индикатори, които трябва да ни притесняват са болката в гърдите, особено придружена от чувство за недостиг на въздух, сърцебиене и по-сериозни неразположения”, допълни д-р Стефанов.

Предразположени към инфаркт и инсулт са не само възрастните, предупреждават още лекарите. Все по-често и ненавършили 30 години стават част от статистиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Antivaxxxx
    Е, нищо, де! Поне ще умрат „ваксинирани“ срещу ковид-19! Нали това беше целта на правителството – 70% СТАДЕН имунитет! На овцете – честито! Лошото е, че против човешката глупост няма ваксина! Бе-е-е-е-е-е!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари