Слави Михайлов: Потресен съм от крадливия персонал в център "Приятели"

2

Възпитателка от Центъра за настаняване от семеен тип „Приятели” в Плевен краде дрехи, дарени на децата, алармира председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов.

Детегледачка на име Вяра е взела от възпитаник дрехи, които е занесла на съпруга си у тях.  На мой въпрос към въпросната детегледачка защо е взела от момчето дрехите, тя сподели, че си ги била платила, като давала на децата от центъра цигари, когато нямат. Казах на директорката Албена Димитрова, че това не е нормално и моля да вземе незабавно мерки. Очевидно е обаче, че нямат желание да решат този въпрос и по всякакъв начин търсят как да ме спрат да говоря. Условията в центъра са покъртителни. Няма специалисти, които да се грижат за децата там.

Ролята на възпитатели играят хора със средно образование, които по договор са детегледачи. Те нямат професионален опит за работа с деца, като някои от тях са работили в заводи, куриерски фирми и др. Стаите са в ужасен вид с изпочупени легла. В някои от стаите децата спят буквално с матрак на земята. Изморих се от наглостта на такива безочливи хора, които крадат от гърба на децата”, възмущава се Слави Михайлов.

Той провел среща със зам. кмета на Плевен Стефан Милев, на когото предоставил и снимки, които доказват думите и твърденията му. В отговор служители от Центъра „Приятели” са подали в полицията жалба за отправени от Михайлов заплахи към тях. По повод на тази жалба деца от центъра са били разпитвани от служителите на МВР.

Аз съм шокиран от начина, по който се опитват да ме сплашат тези крадливи наглеци. Чудя се в кой век живеем? Нормално ли е да помагаме на децата да не ходят голи и боси, да организираме кампании и в същото време хората, които трябва да се грижат за тях, да вземат от гърбовете дрехите им и да си ги носят в къщите.

Това не може да продължава повече така. Тези хора не могат и не трябва да работят в този център. Нямам думи да опиша наглостта им! Бесен съм и адски потресен от всичко това! Снимките показват в какви условия живеят децата в „Приятели” и персоналът, на който не му пука и оставя всичко да продължава да се руши. Просто нямам думи!!! Моля ви, хора, покажете, че ние сме гражданско общество”, апелира председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари