Силвио Берлускони няма да се кандидатира за президент на Италия

0
Реших да предприема нова стъпка по пътя на националната отговорност, заяви бившият премиер
Реших да предприема нова стъпка по пътя на националната отговорност, заяви бившият премиер Снимка: PA

Реших да предприема нова стъпка по пътя на националната отговорност, заяви бившият премиер

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес решението си да не се кандидатира за президент на републиката. Така той премахва пречката пред междупартийните преговори за издигането на единен кандидат на изборите за в парламента на 24 януари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Номинирането на настоящия премиер Марио Драги да заеме президентския пост е най-вероятния изход от преговорите. Но не е ясно дали широката коалиция, която го подкрепя, ще издигне кандидатурата му поради опасения, че излизането му от правителството може да доведе до нови парламентарни избори.

Берлускони каза, че иска Драги да остане начело на правителството до края на парламентарния мандат през 2023 г. "Реших да предприема нова стъпка по пътя на националната отговорност, като моля тези, които ме предложиха, да се откажат да споменават моето име за президентството на републикат ",се казва в комюникето на Берлускони.

Коалиция от десни партии го е помолила да се кандидатира за президент, но той едва ли ще бъде избран, защото за целта е необходима подкрепата на повече от хиляда парламентаристи и делегати на регионите при тайно гласувана, посочи Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари