Силвио Берлускони ще се кандидатира за Сената

0
Милиардерът и медиен магнат огласи намерението си с множество предизборни материали в медии и на публични места
Милиардерът и медиен магнат огласи намерението си с множество предизборни материали в медии и на публични места Снимка: Claudio Furlan / LaPresse / ZUMA, DPA

След деветгодишно отсъствие от политиката 85-годишният бивш премиер на Италия Силвио Берлускони обяви днес, че ще кандидатира за Сената на изборите през септември

Милиардерът и медиен магнат огласи намерението си с множество предизборни материали в медии и на публични места. Големи екрани по жп гари и метростанции из страната показват снимки на един доста младолик Берлускони, придружени с лозунга "Днес повече от всякога е нужно да се изберете лагер". Неговата партия "Форца Италия" е смятана за умереното крило на консервативния съюз, доминиран от две десни партии - "Италиански братя" на Джорджа Мелони, която води в допитванията, и "Лига" на Матео Салвини, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

След навлизането си в политиката през 1994 г. Силвио Берлускони е оглавявал четири правителства на Италия. Но през 2013 г. му бе наложена временна забрана да заема изборни длъжности, след като бе признат за виновен по обвинение в данъчна измама. Две години по-рано неговото последно правителство се разпадна на фона на огромна дългова криза и скандал за сексуалните празненства, наричани „бунга-бунга“, в негова вила край Милано.

Днес Берлускони каза по националното радио, че е бил приканен от "маса хора" от партията "Форца Италия" и извън нея да се кандидатира за Сената. "Мисля, че накрая ще бъда кандидат за Сената, така че всички ще са доволни", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    daskal
    Геронтокрация! Дъртаците по света обезумяха!
  • 1
    1
    Гошо куче лошо
    Reptile
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари