Това е Борисов в пола и с очила

0
Как реагираха основните опоненти на Цецка Цачева
Как реагираха основните опоненти на Цецка Цачева

Представянето на Цецка Цачева като кандидат-президент на ГЕРБ предизвика остри реакции от страна на опонентите й. Коментарите им подсказват по-скоро удовлетвореност от избора на премиера.

Румен Радев, кандидат-президент на БСП:

Станахме свидетели на пореден унизителeн скеч на автократ, който се държи като водещ на риалити шоу и пази съспенса докрай. Реч в стил „държавата – това съм аз“. Той не се сдържа да спомене и мен, което ясно показва кого ГЕРБ възприема като единствена опозиция, за което му благодаря. Иначе г-жа Цачева е проекция на г-н Борисов. Това е Борисов в пола и с очила. Но силата на ГЕРБ не е в личностите, а в това, че партията е машина за избори. Тъй че ни чака тежка битка. Може би последната, ако искаме да съхраним демократичното си право на избор.

Ивайло Калфин, кандидат-президент на АБВ:

Виждам за пореден път подценяване на институцията държавен глава от страна на ГЕРБ. В последния момент се посочва един партиен кандидат. Не ни трябва президент, който е послушен. Трябва ни президент, който да изпълни със съдържание тази институция. Да отиде там, където хората се чувстват несигурни за живота си. Президентската институция не е изпълнителна власт, но може да направи много. Може да създаде машина за преговори и за непрекъснат контакт между институциите и гражданското общество. Президентската институция може да е много по-убедителна извън страната, за разлика от обезличената днес президентска институция.

Найден Зеленогорски, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок:

Кандидатурата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева приближава още повече Трайчо Трайков до балотажа. ГЕРБ заложи на строго партийна кандидатура, докато Реформаторския блок издигна граждански кандидат. Останалите политически сили също разчитат на партийни лица. Според мен стратегията на РБ е по-успешна и ще ни изведе на балотаж. Всички хора, които подкрепят дясната визия за развитието на България ще дадат доверието си за двойката на реформаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари