САЩ изпращат на Украйна екипировка за химическа война

1
Говорителят на Белия дом заяви, че Русия може да използва химически оръжия и да планира операция под фалшив флаг
Говорителят на Белия дом заяви, че Русия може да използва химически оръжия и да планира операция под фалшив флаг Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати изпращат на Украйна защитна екипировка заради опасенията от възможно използване на химически или биологични оръжия по време на руската инвазия.

Говорителят на Белия дом Джен Саки заяви, че доставките на поисканото от Киев оборудване се правят с оглед на предупрежденията от Вашингтон и други държави, че Русия може да използва подобни оръжия и да планира операция под фалшив флаг, предава БНР.

"Правителството на Съединените щати предоставя на украинското правителство животоспасяващо оборудване и запаси, които могат да бъдат използвани, в случай че Русия използва химическо или биологично оръжие срещу Украйна", обясни на брифинг говорителят на Белия дом, цитирана от Си Би Ес и Ройтерс.

В същото време американските военни са отменили планове за изпитване на междуконтинентална балистична ракета. Според агенция Ройтерс решението е било взето, за да бъде намалено напрежението между Съединените щати и Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    дежа вю
    Това с химическите оръжия го видяхме в Ирак, Сирия и Либия. Тея шибани и прости американци нямали да измислят нещо ново че това вече се изтърка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари