Николай Денков: Щом Русия използва касетъчни бомби, значи и Украйна може

1
Това е война, която трябва категорично да бъде спечелена от Украйна, каза премиерът
Това е война, която трябва категорично да бъде спечелена от Украйна, каза премиерът Снимка: БГНЕС

Това е война, която трябва категорично да бъде спечелена от Украйна, каза премиерът

Решението на САЩ да изпратят касетъчни муниции в Украйна е "военно", а не политическо, каза министър-председателят на България Николай Денков в интервю за "Скай Нюз" от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, Литва.

Денков беше попитан от репортер на "Скай Нюз" дали подкрепя решението на САЩ да изпратят касетъчни боеприпаси в Украйна за подкрепа на контранастъплението ѝ срещу Русия, на което той отговори, че не е военен и не може да отговаря на военен въпрос.

Репортерът продължи, настоявайки, че това също е политическо решение, подчертавайки, че британският премиер Риши Сунак каза ясно, че Обединеното кралство не иска да има „нищо общо с това решение“.

Българският премиер отново повтори, че политически това е чувствителен въпрос. Той подчерта, че договорът за забрана на касетъчните боеприпаси не е подписан нито от Русия, нито от САЩ и по този начин Москва дава съгласието си тези оръжия да бъдат използвани в битка.

Русия е използвала касетъчни бомби в битка, така че ако са я използвали, се приема, че и другата страна може да ги използва“, каза Денков и каза, че Украйна ще реши как да ги използва, след като прецени въпроса.

Премиерът каза, че не "знае как тези оръжия ще повлияят на предстоящите битки", тъй като това е военен въпрос, предаде БГНЕС.

На въпрос дали България е подписала договора за забрана на касетъчните бомби, той отговори положително и каза, че докато договорите са важни по време на война, това все пак е война, която трябва категорично да бъде спечелена от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    един американец
    Подполковник от армията на САЩ Дейвис: „Стрелях с касетъчни боеприпаси, те не могат да спечелят войната“ Касетъчните боеприпаси са мощен инструмент във военни конфликти, но е невъзможно да се постигне победа само с тяхна помощ, каза американският военен експерт, пенсиониран подполковник от армията на САЩ Даниел Дейвис . „Изстрелях касетъчни боеприпаси в битка по време на операция „Пустинна буря“ в Ирак“, обясни специалистът в статия за 19FortyFive . Според него това оръжие се представя добре, когато се използва съвместно с танкове, ударни хеликоптери и се използва от добре обучени войници. Киев не разполага с всички необходими компоненти, което означава, че боеприпасите просто ще бъдат унищожени от руската авиация и реактивна артилерия. „За съжаление, същото ще се случи и с F-16 и ракетите с голям обсег, които могат да бъдат предоставени в края на тази година“, заключи военният експерт. продължението мое: С това решение дадоха карт бланш на руснаците да ползват касетъчни боеприпаси свободно и те няма да пропуснат, с тази разлика, че те имат всичко необходимо за успешното им ползване!
  • 2
    10
    до 9
    има да, точка у в краматорск обявена за руска и скрит клипа веднага след като стана ясен серийния номер на ракетата, що ли?!?! руснаците са свалили от въоръжение точка у още 90-те години! ама от друга страна добре, няма да реват, когато руснаците почнат да ги ползват здраво, че и термобаричните! btw, украйна като и ако си върне териториите как ще чисти невзривените касети, обикновено за по-старите заряди са до 40%, а американските казват са си доста старички! камбоджа вече 20+ години има проблеми с невзривени такива още от американските бомбардировки там!
  • -2
    9
    Поле С - до 2
    Лошата осведоменост не ти дава право да пишеш подобни коментари. Има достатъчно видео материали в мрежата. Като не ти харесва не ги гледай. Нищо хубаво няма да видиш. Проблем с кратката памет пречи. А с историческата фундаментално се разминаваш. Пий едно кафе, запиши курс по нова история.... Обогати малко знанията си. Защото изглежда жалко коментара ти.
  • 4
    8
    ЧВК Вагнер
    Тоз мумифицирания чироз къде се вре между шамарите?! Ако се срещне наживо с ЧВК Вагнер, или с Рамзан Кадиров, академика ще се нап икае от страх.
  • 6
    7
    Митев
    Този "наш"световно известен учен,за няколко месеца като назначен премиер на България,ще направи поразии на държавата ни,за години напред.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари