Кей Хътчисън: Ако САЩ изоставят Украйна, има опасност от война с Русия

0
Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците​
Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците​ Снимка: АП / БТА

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците​

Кей Бейли Хътчисън, която представляваше Вашингтон в НАТО в продължение на четири години, предупреди вчера, че сблъсъкът между САЩ и Русия става много по-вероятен, ако Съединените щати изоставят Украйна, а руските войски продължат на запад, предаде ДПА.

"Ако те влязат в страна от НАТО, тогава сме във война", заяви трикратният републикански сенатор от Тексас.

Съпротивата срещу изпращането на оръжия на Украйна се засилва сред републиканците. Някои от претендентите за мястото на Кевин Маккарти като председател на Камарата на представителите обещаха да намалят помощта, както и някои кандидати за президентския пост.

Хътчисън и държавният секретар Антъни Блинкън, който се появи в нейната алма матер - Тексаския университет, подчертаха, че е наложително да се помогне на Украйна.

"Едно от нещата, в които според нас президентът Путин вярва, е, че може да издържи по-дълго от нас. Че може да издържи по-дълго от украинците. Че той може да издържи по-дълго от подкрепата, която Украйна получава. И е много важно да го разубедим в тези му представи", подчерта Блинкен в Остин по време на 50-минутния им разговор.

Най-високопоставеният дипломат на страната похвали бившата сенаторка за "забележителната ѝ служба като наш представител в НАТО в бурно време".

"Още от първия ден инструкцията, която получих от президента Байдън, беше да активизирам, да подновя и да подмладя всички наши съюзи и партньорства като НАТО", каза той, намеквайки за пренебрежителното отношение на предшественика си Доналд Тръмп към Алианса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    Читател
    Бих препоръчал на г-жа Кей,да си гледа внуците и да си получава дълги години голямата пенсия.
  • 6
    3
    Sтанко
    Държава, която има ядрен потенциал за унищожение на всичко по света, държава която може да си позволи да води военни действия и в същото време да прави пълномащабни военни учения на 2 съвсем различни точки от земното кълбо, държава подкрепяна от 2/3 от населението на земята за конфликта, който се опитва да разреши с урките ... не е за подценяване...В тази страна всички са "за родину" и такова меко-китково население, каквото управляващите евроатлантици създадоха умишлено на стария континент - НЯМА ДА ГИ препъне. Това не е война, защото се води с "подръчни средства" и все още се стараят за вардят населението, което е останало по бойното поле (за руснака говорим, а не за дивите у рки)...
  • -7
    2
    Фенката на Путлерчо
    Нашият лидер дядя Вова вече води война! За три дни превзе Киев, сега се е насочил към Берлин и Париж! Още малко и тях ще ги превземе с моГилизираните рушлямски орки!
  • 11
    1
    Sтанко
    Защо ви е страх от войната бре? Нима сега не воювате??? АААА, страх ви е да не дойде войната при вас!!! Ама няма начин един ден да не дойде, защото който война прави - война получава!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари