Съдят мъж, откраднал лек автомобил във Ветово

0
Под влияние на употребен алкохол се блъснал в дърво, след което зарязал автомобила
Под влияние на употребен алкохол се блъснал в дърво, след което зарязал автомобила

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за отнемане на чужд автомобил и влизане в чужди жилища.

Обвинението срещу С. М. е за това, че през август 2018 година в град Ветово, обл. Русе, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“, от владението на Н. И., без негово съгласие с намерение да го ползва, като отнемането е извършено при условията на чл.195, от НК – чрез използване на техническо средство, последвала повреда на превозното средство и то е оставено без надзор.

Повдигнато му е обвинение и за това, че през периода края на юли 2018 – 15.08.2018 г. в град Ветово, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, влязъл нощем в чужди жилища – къща, собственост на С. Б. и къща, собственост на З. З., като употребил за това ловкост –  престъпление по чл.170, вр. чл.26 от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно. В края на юли 2018 г., късно вечерта докато минавал по улица “Дунав“ забелязал, че една от къщите не свети и в нея в момента няма хора. Решил да проникне в имота, прескочил оградата и влязъл в двора. Покатерил се до втория етаж на къщата, скъсал мрежата на единия прозорец, но не успял да го отвори и да влезе вътре. Месец по-късно отново минал покрай същата къща и решил да направи нов опит да проникне в имота, но отново не успял.

Около полунощ срещу 15 август миналата година, излизайки от заведение, забелязал автомобил и решил да го вземе, за да се прибере до дома си в с. Щръклево.

Привел го в движение, но на около 350 метра от края на град Ветово, под влияние на употребения алкохол, загубил управление върху автомобила и го блъснал с предната част в дърво край пътя. В резултат на ударът се деформирали предния капак, облицовката на предната броня и предния десен калник на превозното средство.

Обвиняемият слязъл от автомобила и го оставил без надзор на мястото на произшествието, като се върнал пеша в град Ветово. Минавайки по ул.“Стара планина“, решил да влезе в къщата на З. З., прескочил оградата и влязъл в двора на имота, а след това и в къщата, но бил видян от живущите в нея и избягал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари