Пиян младеж катастрофира след гонка с полицаи във Ветово

1
Водачът се е опитал да напусне автомобила и да избяга, но униформените са го задържали
Водачът се е опитал да напусне автомобила и да избяга, но униформените са го задържали Снимка: Архив

Водачът се е опитал да напусне автомобила и да избяга, но униформените са го задържали

Около 23:30 часа по-миналата нощ, при извършване на обход от автонаряд на районното управление във Ветово, по ул. "Трети март" в града полицаите са забелязали лек автомобил „Мицубиши Каризма", който се е движел без включени светлини. След подаден светлинен и звуков сигнал от служебния патрулен автомобил въпросното МПС не е спряло, а рязко е увеличило скоростта си. Служителите на реда са го последвали и малко по-късно са установили колата, на кръстовището на ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Христо Ботев", катастрофирала в оградата на стадиона. Водачът се е опитал да напусне автомобила и да избяга, но униформените са го задържали.

Установено е, че това е 18-годишен от Ветово, известен на органите на реда. При направена справка е станало ясно, че той не притежава свидетелство за управление на МПС, а при проба за алкохол с техническо средство, уредът е отчел 1,50 промила.

В хода на изясняването на случая е установен и собственика на лекия автомобил, който е заявил, че колата му е била противозаконно отнета между 20:00 и 23:30 часа същата нощ, докато е била паркирана пред дома му в гр. Ветово, отключена и с поставени ключове на таблото.

Започнато е разследване по случая, младият ветовчанин е задържан по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Ветово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари