Румен Петков ще сезира окръжния прокурор на Русе за корупционни схеми с лаборатория на "Дунав мост"

7
Става въпрос за  лабораторията на УМБАЛ „Медика - Русе“, избрана без конкурс от РЗИ Русе да извършва антигенните тестове на граничния пункт.
Става въпрос за лабораторията на УМБАЛ „Медика - Русе“, избрана без конкурс от РЗИ Русе да извършва антигенните тестове на граничния пункт. Снимка: NOVA, стоп кадър

"Ще сезираме окръжния прокурор на Русе за разкритата частна лаборатория на ГКПП „Дунав мост“, ще изпратим информацията на премиера и президента"

Това каза на пресконференция председателят на АБВ Румен Петков във връзка с разкриване на пункт за антигенни тестове от частна лаборатория на ГКПП „Дунав мост“, предаде репортер на Агенция „Фоокус“. Петков заяви, че цялата кореспонденция на д-р Емил Маринов, както и добитата информация по казуса, ще бъде изпратена до кабинета на министър-председателя, за да е наясно какво правят негови министри. Става въпрос за  лабораторията на УМБАЛ „МедикаРусе“, избрана без конкурс от РЗИ Русе да извършва антигенните тестове на граничния пункт. 

„Ще информираме и президента Румен Радев. Това, което е станало на „Дунав мост“, е брутална форма на обогатяване и грабеж от българи и чужденци“, коментира Петков.

„Стойчо Кацаров бяга от отговорите в Народното събрание, за нас няма съмнение какъв е източникът корупционните практики. Този случай няма да остане така. Следващата седмица ще се подготвим специално с информация за изграждане на болница в Казичене, което се патронира от д-р Кацаров. Изпращането на информацията до президента и премиера е необходимо, защото министър Кацаров се крие като мишка и заобикаля задълженията си да отговаря в Народното събрание. Защо сваляхме ГЕРБ, след като практиката продължава по същия начин – безочието да бъде прикривано“, попита той.

„Ще разчитам на правна консултация, която да ни позволи да сезираме окръжния прокурор на Русе за цялата технология по предоставянето от Агенция „Митници“ на РЗИ и от РЗИ на частната лаборатория. Не считайте, че имаме нещо против тази форма на обслужване на гражданите. Въпросът е защо без процедура, защо държавата трябва да поеме тока и водата на този, който взима два пъти повече отколкото струва антигенният тест в Русе. Сезиране на окръжния прокурор на Русе и пълния обем на информацията до президента и премиера“, поясни Румен Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари