Коалиция „Граждани за Общината“ излиза със своя листа в Русе

1
Коалицията се разграничи от изказването на лидера на АБВ
Коалицията се разграничи от изказването на лидера на АБВ Снимка: БТА

Коалицията се разграничи от изказването на лидера на АБВ

Коалиция „Граждани за Общината“ в Русе, в чиято листа за общински съветници на второ и трето място са издигнати представители на Изправи се.БГ и Движение 21 – коалиционни партньори в „Левицата!“, се разграничава от изявленията на лидера на АБВ Румен Петков /също член на коалиция „Левицата!“/ и излиза със своя гражданска листа листа, съобщи в изявление до медиите водачът на листата Галичка Николова.

Поводът е пресконференцията на „Левицата!“, дадена днес, в която бе обявено, че се издига кандидатура на кмета Пенчо Милков за втори мандат.

Ето какво се казва в изявлението на водачът на листата на „Граждани за Общината Галичка Николова:

Като водач на Гражданска листа, с желание за участие в местните избори и представляваща коалиция „Граждани за Общината“ , в която на второ и трето място са издигнати кандидатурите на областните представители на партии „Изправи се БГ“ и „Движение 21“, членове на коалиция „Левицата!“ в Русе, се разграничаваме от изявлението на г-н Румен Петков в качеството му на Председател на партия „АБВ“ и членове.

На местно ниво, не са водени официални разговори и заседание на областната структура на „Левицата“ за подкрепа на кандидатура за кмет. Водачът на листата на коалицията, партиите и гражданите , членове на коалицията, не са уведомени и не са вземали такива решения на местно ниво за подкрепа от „Левица-Русе“ , поне във вида, който е познат в областната структура , с водач на парламентарна листа проф. д.н. инж. Красимир Ениманев.

Със сигурност това решение е взето на Софийско национално ниво и е представено единствено от партия „АБВ“, член на коалицията, която има пълномощно да представлява „Левицата!“. На местно ниво останалите партии и граждани, членове на „Левицата” – Русе, имаме друга политика и ще излезем като лица, без партийна обремененост, с гражданска листа за общински съветници, като водач на листата ще бъда аз, в качеството си на издигната от „Обществен съвет“ Русе.

Водачът за парламентарните избори на „Левицата” – Русе, проф. Ениманев НЕ участва в новата гражданска формация.

С така направеното изявление от г-н Румен Петков и членове на „АБВ”, се хвърля съмнение върху членовете на съставената вече самостоятелна гражданска листа на „ Граждани за Общината”, като с това се цели нейното обвързване, обезличаване и предварително поставяне в неловка ситуация. Не излъчваме кандидат за кмет и ще се съобразим с решението на гражданите да победи най-добрият. Намерението ни е да подкрепим този кандидат, който представи най-обмислена и реална платформа за града, удовлетворяваща интересите на русенци. Бихме желали да влезем в Общинския съвет, за да контролираме как си изпълнява предизборните обещания и да участваме във вземането на решения в полза на гражданите“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Галичка Николова
    Благодаря ти Майче. Като се видим ще ти ударя една шпакла :*
  • -6
    4
    Мая Манолова
    Браво! Поздравления за г-жа Галичка Николова за бързата и точна реакция. Доказа, че е обективна и достойна и преди всичко, че е русенка и не слуша партийни повели. Успех на изборите!
  • 11
    3
    ретрограден Презкурий
    Любовницата на Ениманев Галичка, да каже дали дължи пари на фирми и граждани. Защото ако не дължи, то защо цялото и имущество е на името на синовете и Оги и Боби? Прочие, каква майка може да е тази, позволила да съдят сина и Огнян за финансови престъпления, извършени от Ениманев? Бахти левицата!
  • 5
    2
    и за вас
    няма да гласувам!
  • 9
    1
    Галичко
    Айде, сдавиха се за кокала. Тая десетилетия не спря да се домогва със зъби и нокти до някаква власт. Ама със дребни лъжи и кражбички не става. Да обясни по колко парички разделиха с Цонка от дребните ремонтчета в РИОСВ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари