Рано е да изпращаме зимата

1
През нощта в сряда срещу четвъртък на места в страната ще завали сняг
През нощта в сряда срещу четвъртък на места в страната ще завали сняг

През нощта в сряда срещу четвъртък на места в страната ще завали сняг

Рано е да изпращаме още зимата. Доказателството ще усетим още в нощта в сряда срещу четвъртък когато на места ще завали сняг. Това става ясно от прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще започне да се разваля още през нощта срещу сряда, когато облачността ще се увеличи и в средата на седмицата ще бъде облачно. От запад ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна. В сряда все още ще е с високи температури, но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, през нощта срещу четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще застудява.

С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В четвъртък в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има повишена вероятност да са значителни по количество.

Иначе днес - понеделник, през нощта ще е предимно ясно, в повечето райони - тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°, Атмосферното налягане бързо ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 16°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    88
    Ами като е рано да я изпращате, можете да я посрещнете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари