Проф. Денков: Това, което представи Николай Василев, ще доведе до социален сблъсък

0
Служебният министър обясни защо не се е присъединил към проекта за кабинет на ИТН
Служебният министър обясни защо не се е присъединил към проекта за кабинет на ИТН Видео: bTV

Служебният министър обясни защо не се е присъединил към проекта за кабинет на ИТН

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков обясни в предаването по bTV защо е отказал предложението да влезе в състава на проекто кабинета, предложен от „Има такъв народ“.

Аргументите са свързани с това дали можеш да си свършиш работата по начина, по който разбираш за правилен“, заяви проф. Денков. Той посочи, че разговорите са били водени от Николай Василев.

„Вчера Асен Василев и Николай Василев представиха двете си идеи за програми. За мен е лесно да илюстрирам как би се отразило, това което предлага Николай Василев на образователната система. По това какво трябва да се случи, няма различия. Разликите идват в това как да се случат нещата“, обясни проф. Денков.

„С министър Асен Василев имаме ясна идея как да се направи актуализиция на бюджета и да има средства за пенсиите, за медицинските работници и за подготовка за бизнеса, ако бъде затворен при евентуална следваща вълна на коронавируса.

Това, което ни представи Николай Василев изглежда по друг начин – да няма актуализация на бюджета, да няма тези средства, които предвиждаме за тези сфери, което неминуемо ще доведе до социален сблъсък между различните групи“, смята проф. Николай Денков.

С други думи, ако аз искам пари за електронни устройство за новата учебна година, това ще се сблъска с исканията на пенсионерите да бъдат запазeни техните допълнителни средства. Не искам да участвам в такъв сблъсък, защото той не е справедлив“, заяви проф. Денков.

Когато намалявате данъците, без да поставите като основен акцент спирането на изтичането на разходите, как ще увеличите заплатите, не се връзва балансът. Плюс – минус не дава това, което Николай Василев твърди, че ще се случи. При Асен Василев на мен ми е ясно какъв е планът до края на тази година, както и за следващата. Това, което аз не видях е какво би се случило в следващите месеци, ако тръгне да се реализира предложението на Николай Василев“, обясни още служебният министър.

В момента целият фокус е да си свършим мандата, така както сме го започнали. Обявили сме приоритети, има няколко неща, които трябва да довършим до края на юли. В момента нямам други приоритети“, категоричен беше той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари