Николай Денков: Въртят се слухове, че в ДАНС прикриват канали за наркотици

0
Пеевски е най-голямото зло. Отиваме на избори заради него, заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков
Пеевски е най-голямото зло. Отиваме на избори заради него, заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков

Живко Коцев от доста време е под сериозен натиск от вътрешния министър

"Откакто г-жа Петя Банкова беше назначена в Агенция "Митници" имаме рекордно количество наркотици, които са задържани. За мен е много странно точно тя да бъде обвинена, че прикрива канали за наркотици. Много е важно да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че както по филмите я атакуват защото си върши работата. Нямам информация от ДАНС до момента и съм поискал." Това каза премиерът в оставка акад. Николай Денков, който за последно отговаря на въпроси на граждани и медии във фейсбук, пише вестник "24 часа".

Ръководителят на ДАНС обяснил на премиера в оставка, че трябва специално решение от прокуратурата. Ръководствата на тези структури не се отичат пред мен, нито са назначавани от мен, а се отчитат явно пред този, които ги е назначил, обясни още Денков.

Факт е, че са задържани наркотици за милиони. Нека видим какви обвинения има. Ако има доказателства, разбира се, тя ще трябва да понесе някаква отговорност. От доста време се въртят слухове, може да ги видите и в медиите, че ДАНС прикриват канали за наркотици. Г-жа Банкова е работила там и няма да се учудя, ако е използвала информация. Аз не мога да ги потвърдя, но точно това би трябвало да е работата на службите, каза още Денков.

Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават, че това е работа на антикорупционната комисия. Нека да видим как сега те ще докажат, че вършат работа в полза на обществото, каза още Денков. Той обясни, че никога не е се е виждал с Банкова и не е говорил дори с нея. Единственият шанс да съм я виждал е, ако е идвала на някоя среща в Министерския съвет, каза още Денков. Това, което знаел е, че тя е с безупречна репутация.

За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев

Това, което знам е, че г-н Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра. И поне от месец-два ми казва, че има колебания дали може да остане, защото не успява да си върши добре работата, каза още Денков. И обясни, че натискът е бил да напусне, защото не могат да работят заедно. С него от много отдавна не съм говорил, даже не идва и на последните министерски съвети, но както казах аз също нямам особено доверие след няколко неща, които се случиха, каза още Денков.

За състава на правителството

И сега Денков би назначил същият състав на правителството с изключение на двама министри. Нека да припомня, че този кабинет не е лично мой. Ние отделихме около десет дни с лидерите и Мария Габриел, за да подберем тези министри. Една не малка част от тях са предложени от г-жа Габриел, каза още Денков. И за първи път отговори кои - министърът на културата, образованието, иновациите и растежа, туризма. Това са имена, които се появиха от г-жа Габриел. Министърът на вътрешните работи за първи път бе споменат от г-н Борисов. Аз бях там, чух го лично и го казвам като пряк свидетел. Г-н Борисов каза: "Защо не проверите Калин Стоянов", разказа Денков. Министърът на електронното управление пък се появил от Божидар Божанов. Там действително е изненада как се развиха нещата, защото те бяха работили заедно. Йоловски беше зам.-министър на Божанов, каза още Денков.

Ние нямаме мнозинство, с което да осигурим смяната на тези министри (Йоловски и Стоянов - б.а.). При цялото време трябва да се съобразявам, че ние сме 1/4 от Народното събрание. Ако зависеше от мени отдавна щях да ги сменя и двамата, каза още Денков. И с двата не имал директен разговор, защото не било нормално да научава от медиите, че Йоловски е бил заплашван. Денков обясни, че Министерството на електронното управление не се намира в добро състояние и много хора напуснали.

Г-н Йоловски обслужи по чудесен начин желанието на Пеевски и на ГЕРБ да отпаднат машините при гласуването на месните избори. То попадна под техен контрол, защо да го сменят? Както чувам вероятно ще остане и в служебното правителство. Това, което знам е, че някои хора не искат честни избори, каза Денков.

За Мартин Божанов-Нотариуса

Това, което казах на г-н Стоянов е, че трябва да отговаря на въпроси, които са публични. Няколко пъти трябваше да му го кажа при протестите срещу БФС. След това и при насилието в Стара Загора. Той избяга да дава отговори или те са половинчати, обясни още Денков. Даде пример, че не отговорил дали Нотариуса е бил щатен сътрудник на МВР.

За новото служебно правителство

Аз смятам, че то има много трудна задача. Аз лично смятам, че хора от "Продължаваме промяната - Демократична България" нямат място в този кабинет, защото имам притеснения как ще действат по време на изборите, каза още Денков.

За бъдещи сглобки

Мисля, че е много рано да поставяме тези въпроси, отговори Денков дали той ще води преговори с другите политически сили след изборите и дали ще пак евентуален премиер. Трябва да минат изборите и да се видят резултатите. Това, което мога а кажа отсега е, че ние си научихме урока още от 47-ото Народно събрание. Тогава видяхме, че ако ние нямаме ясна програма няма смисъл да сядаме на масата за преговори, каза още Денков.

За отношенията му с Мария Габриел

Аз с г-жа Габриел нямам проблем с комуникацията. Това, което е проблем е, когато говорящия от отсрещната страна каже, че няма мандат да вземе това решение. Тази реплика ние я чувахме многократно по време на преговорите с четирите дами. Истинският проблем е, че водим преговори с хора, които нямат мандат да вземат решение. Не е проблем дали можем да си говорим с даден човек, обясни още Денков.

За думите на Пеевски, че ДПС може да направи правителство с Кирил Петков

Това е абсолютна манипулация. Няма никакъв шанс правителство, в което аз имам отношение, да бъде във водеща конфигурация с ДПС. Г-н Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва на България. И всъщност голяма част от проблемите, които в момента се случват и виждаме е, че той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ и ние отиваме на избори заради него. Истината е, че ние осъзнаваме много добре, че днес проблемът на България се казва Делян Пеевски, каза още Денков.

За успехите на правителството

Ако вие сте пенсионер - миналата година пенсиите бяха увеличени средно със 100 лв., а минималната с 50 лв. Тази година отново ще бъдат вдигнати средно със 100 лв., а минималната с 50 лв., припомни Денков. И обясни, че така увеличението е всеки месец, заради повечето събрани приходи.

Безплатното пътуване на децата под 14 г. ще се усети от всяко семейство.

Увеличението на заплатите в администрацията за над 53 хил. души с между 200 и 300 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    4
    до 3
    Абе носят се слухове, че си педераст?!? Викаш не е слух, а чистата истина!
  • 5
    3
    Bahfi
    То не са никакви слухове,а е самата истина! Проумейте го Българи!!!
  • 2
    2
    А защо?
    Имахме премиер-клюкар, разпространител на слухове и мигранти.
  • 1
    1
    Менков
    "казали са ми, че са чули от едно място..." Аре у лево!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари