Пробивът в НАП ще обърка ли влизането ни в Шенген?

0
Как ще се отрази изтичането на лични данни?
Как ще се отрази изтичането на лични данни? Видео: БНТ

Изтичането на лични данни от НАП ще се отрази отрицателно на шансовете на България да бъде приета в Шенген, тъй като се отнася до националната сигурност.

Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Кючук посочи, че един от критериите за Шенген е сигурността и изтичането на данни предизвиква тревога. Вторият е политическото доверие, каза евродепутатът, който оглавява българската делегация в групата "Обнови Европа" в Европейския парламент.

Илхан Кючук: "Шенген е и въпрос на политическо доверие. До момента българското правителство, и с участието на крайните националисти в него, не е успяло да отговори на втория критерий, и това е притеснително."

Евродепутатът подчерта, че приемането на България в Шенген е въпрос на стратегически интерес, както от наша страна, така и от ЕС, тъй като тя е външна граница на Съюза.

Коментирайки външнополитическите приоритети за България през новия мандат на европейските институции, Кючук посочи интеграцията на Балканите.

Илхан Кючук: "Балканите трябва да са част от ЕС. Ако Европа иска да играе ключова глобална роля, трябва да присъедини Балканите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари