Илхан Кючюк: Евроизборите ще забавят сухопътното влизане на България в Шенген

0
Реално присъединяване сега е невъзможно, заради поредицата от важни избори, които предстоят, коментира евродепутатът
Реално присъединяване сега е невъзможно, заради поредицата от важни избори, които предстоят, коментира евродепутатът Снимка: ДПС

Реално присъединяване сега е невъзможно, заради поредицата от важни избори, които предстоят, коментира евродепутатът

Изборите за Европейски парламент през юни ще забавят сухопътното влизане на България в Шенген и го правят невъзможно да се случи през 2024 година. Това заяви във Велико Търново евродепутатът и съпрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа Илхан Кючюк.

През тази година трябва да бъде постигнато съгласие България да получи дата за сухопътно присъединяване към Шенгенската зона през 2025 година. Реално присъединяване сега е невъзможно, заради поредицата от важни избори, които предстоят, коментира евродепутатът Илхан Кючюк, предава БНР.

"Ако има оптимисти, които споделят другата визия и ми покажат как това с случва с пътна карта, с конкретни действия – политически, дипломатически, бих се присъединил към тези добри благопожелания, но, ако трябва да бъда реалист, ми се струва, че работата през 2024 година е много важна за успеха ни в началото на 2025 година", коментира евродепутатът.

В навечерието на евроизборите ДПС работи по политически манифест, посочи Илхан Кючюк.

"Как виждаме ролята на България в ЕС. Безспорно политиката по разширяване ще бъде един от тези аспекти. Демографската политика също е от изключително голямо значение", обясни той.

Европейското членство на Република Северна Македония основно е в ръцете на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ и тази година е трудно да се говори за напредък в преговорния процес, защото предстоят парламентарни и президентски избори в западната ни съседка, коментира Илхан Кючюк, докладчик към Европейския парламент за Северна Македония: "Когато има важни избори, каквито са безспорно тези двата, трудно се постига политически компромис", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари