Пострадала в катастрофа русенка осъди застрахователя, опитал се да "мине" само с 350 лева

0
Установено е, че застрахователното дружество е заплатило 350 лв. Няма доводи и доказателства сумата от 4000 лв. да е платена, поради което искът се явява основателен в претендирания размер. Застрахователят следва да плати и законната лихва върху тази сума, както и разноските по делата
Установено е, че застрахователното дружество е заплатило 350 лв. Няма доводи и доказателства сумата от 4000 лв. да е платена, поради което искът се явява основателен в претендирания размер. Застрахователят следва да плати и законната лихва върху тази сума, както и разноските по делата Снимка: Dunavmost, архив

Пострадала при ПТП ще получи по-голямо обезщетение след решение на Окръжен съд - Русе

Окръжен съд – Русе измени решението на районния съд и осъди ЗД „Бул Инс“ АД да заплати на Т. Д. 4000 лв. обезщетение за причинените ѝ неимуществени вреди при ПТП.

На 20.02.2015 г. жената се возела на предната дясна седалка в управлявания от съпруга ѝ лек автомобил. Движели се в посока изхода на гр. Русе за гр. Варна. На кръстовището на магазин „Джъмбо“ се престроили в лявата лента, изчаквайки насрещно движещите се автомобили, за да завият в посока с. Червена вода. Идващият с висока скорост от гр. Варна „Фолксваген“, управляван от пиян мъж, ударил автомобила, в който била пострадалата. В резултат на ПТП, виновният водач починал, а на Т. Д. били нанесени леки телесни повреди - кръвонасядания и охлузвания по тялото и крайниците.

Тъй като за автомобила имало валидна застраховка „Гражданска отговорност“ в ЗД „Бул Инс“ АД, пострадалата получила обезщетение от застрахователя в размер на 350 лв. Тя счела, че получените травми са в размер на 4000 лв., поради което поискала Районният съд да осъди дружеството да ѝ заплати тази сума. С решението си първоинстанционният съд е уважил претенцията на жената до размер на 1000 лв. и е отхвърлил иска над тази сума.

Окръжен съд – Русе, като отчита начина на причиняване на вредите, обстоятелството, че Т. Д. е била във временна неработоспособност за период от 14 дни, през което време е изпитвала силни болки по тялото и крайниците си, като отчита преживения шок, довел до страх от шофиране, съобразявайки съответните нива на застрахователно покритие към момента на ПТП, приема, че справедливият размер на обезщетението възлиза на 4350 лв. Установено е, че застрахователното дружество е заплатило 350 лв. Няма доводи и доказателства сумата от 4000 лв. да е платена, поради което искът се явява основателен в претендирания размер. Застрахователят следва да плати и законната лихва върху тази сума, както и разноските по делата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари