Русенка осъди Кауфланд

24
Кауфланд трябва да изплати на пострадалата обезщетение в размер на 5000 лева
Кауфланд трябва да изплати на пострадалата обезщетение в размер на 5000 лева Снимка: Dunavmost

Кауфланд трябва да изплати на пострадалата обезщетение в размер на 5000 лева

Състав на Районен съдРусе осъди КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО КД сумата от 5000.00 лева, предявена частично от 30 000.00 лева и представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди - болки и страдания в резултат на настъпилата на 04.03.2022 г. злополука вследствие от нараняване на територията на магазин Кауфланд в гр. Русе, бул. „Липник“ № 8, поради неизпълнение на задълженията от ответното дружество за обезопасяване и поддържане на площите в магазина чисти и безопасни, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 04.03.2022 год. до окончателното ѝ изплащане, както и сумата 40 лева, представляваща причинени в резултат на същата злополука имуществени вреди, изразяващи се в разходи за освидетелстване на 07.03.2022 г. в отделение Съдебна медицина на „Умбал Канев“ АД – гр. Русе, обективирани във фактура № 0020065116/07.03.2022 г., ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането – 04.03.2022 г. до окончателното ѝ изплащане.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Русенски окръжен съд.

На 04.03.2022 г., около 11:30 ч. П. И. е посетила, заедно със съпруга си магазин на КАУФЛАНД на бул. „Липник“ в гр. Русе. В началото на сектор в магазина, в който се продават растителни масла, тя се е подхлъзнала на разлята по подовата повърхност, но непочистена мазнина, паднала на една страна, като се подпряла на ръката си, при което е изпитала силна и остра болка в десния си хълбок и в десния си горен крайник. На място била извикана управителката на магазина, която се е оправдала, че разполага само с една хигиенистка в търговския обект и не са успели да почистят своевременно пода. Докато била в магазина, ищецът била напътена в търговския обект да попълни дадената ѝ бланкетна декларация за съгласие за обработка на лични данни във връзка с клиентско оплакване и/или щета с претенция по повод падането ѝ. Наложило се съпругът ѝ да съдейства, тъй като болките ѝ били толкова силни, че тя не е успяла да попълни сама дадената ѝ бланка.

Непосредствено след това- около 12:40 ч., П. преминала медицински преглед в Мултипрофилно спешно отделение на „Умбал Канев“ АД в гр. Русе. След извършен преглед била поставена диагноза /съгласно лист за преглед на пациент в КДБ/СО № 0032177/04.03.2022 г./: „Счупване на долния край на лъчевата кост, закрито.“ Като обективното състояние било констатирано: „Болка и оток в областта на травмата. Рентгенови данни за фрактура“. 3а терапия била приложена гипсова имобилизация и обезболяване с аналгин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 20
    9
    Аз
    От Кауфланд не купувам нищо друго освен санитария и пакетирани сладкиши.Стоката е стара и залежала най вече месата и рибите.Не съветвам никого да пазарува там.
  • 13
    8
    Ауе
    Умбал се пише само с главни букви оти е съкращение от "Университетска Многопрофилна Болница за Активно Лечение" УМБАЛ, а не е име, като Канев.
  • -2
    7
    Александър
    Естествено че парите ще платят клиентите! От 90-а нямам спомен червен бандит да е осъден! Те всичките са от котилото на Леге и Позитано!
  • 1
    6
    Русчук
    Те там повечето,клиенти са като стадо,като се юрнат напред и нито си гледат в краката ,нито знаят какво търсят.Че то така всеки схванат ,заспал индивид, дето не гледа къде стъпва ще иска обещетение
  • 48
    5
    От Русе
    Малко пари им е взела на тия търгаши. Искат с минимум персонал с минимум заплащане да си въртят търговийката и ограбват потребители и производители.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари