Полицаите в Гърция свалят номера за неправилно паркиране

0
Чужденците получават номерата на колата след плащане на глоба от 80 евро
Чужденците получават номерата на колата след плащане на глоба от 80 евро

Качвайте в колата само хора, които познавате. Зачестили са случаите на арест на чужденци, които вземат на стоп нелегални мигранти

За неправилно паркиране гръцката полиция масово сваля номерата на автомобилите. Акцията се провежда в цялата страна, съобщи БНР. Тя ще продължи до края на туристическия сезон, предупреждават гръцките полицаи.

Глоби се налагат както на коли с гръцка регистрация, така и с чуждестранна. Чужденците получават номерата на колата след плащане на глобата, която е в размер от 40 до 80 евро, докато гърците остават без кола за три месеца.

Властите съветват нарушителите задължително да подписват наказателния фиш независимо дали са съгласни с глобата, или не, защото само при подписан фиш имат право на обжалване.

Увеличени са полицейските екипи по контрол на трафика. Налагат се високи глоби за всякакъв вид нарушения.

Зачестили са случаите на арест на чужденци, които качват на стоп нелегални мигранти. Затова от полицията предупреждават в колата да пътуват само хора, които познавате.

Гръцката полиция глобява безпощадно и отнема шофьорската книжка, ако се пуши в автомобил с дете, съобщи БНР.

Наредбата за забрана на пушене в коли с деца не се спазва, но и проверките са епизодични, констатираха от министерствата на здравеопазването и на образованието преди няколко месеца. Тогава те издадоха нареждане да се проверяват от полицията всички автомобили, в които се возят малолетни до 12-годишна възраст. Полицаите прилагат закона безкомпромисно, когато се установи, че в купето се дими пред дете. Налага се глоба от 1500 евро и се отнема за месец книжката. Дори ако шофьорът не е пушач, но е позволил в кола с малолетен да се пуши. И тези масови проверки засягат всички движещи се на територията на страната автомобили, независимо от регистрацията им.

По 3 хиляди евро глоба се налагат на шофьорите на автобуси.

В ход са и масови проверки по заведенията. За собствениците санкцията е до 10 хил. евро, а за клиентите - от 50 до 500 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари