1000 лева глоба за паркиране до контейнерите за отпадъци в Русе

8
Община Русе: Спазвайте забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци!
Община Русе: Спазвайте забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци! Снимка: Община Русе

Община Русе: Спазвайте забраната за паркиране в близост до съдовете за отпадъци!

Във връзка със зачестили сигнали за неправилно паркирани моторни превозни средства в непосредствена близост до контейнери за отпадъци, което е предпоставка съдовете да не могат да бъдат обслужвани, Община Русе призовава гражданите да спазват изискванията на Наредба № 15 на Общински съветРусе. В нея е разписана забрана за паркиране на пътни превозни средства по начин, който би попречил на събирането и извозването на отпадъците и снегопочистването“.

При неизпълнение на разпоредбата физически лица подлежат на глоба от 300 до 1000 лв., а едноличните търговци или юридическите лица ще бъдат наказвани с имуществена санкция от 1 500 до 5 000 лв. При повторно нарушение размерът на глобата или имуществената санкция е в двоен размер

Служители на СЗ „КООРС“ и „Общинска полиция“ извършват регулярни обходи и проверки на улици и булеварди, както и по сигнали на общински екоинспектори и граждани, и при констатиране на нарушения се налагат санкции на собствениците на превозните средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    12
    Недоволен
    Дали контейнерите са на правилното място? Няма нито един в чертите на обозначените места!
  • 1
    11
    ....
    Нали сега дадоха право на коорса да глобява за неправилно паркиране?!? Ама що тогава наскачахте, как така коорса щял да глобява?!?
  • 4
    10
    Да_не
    Добра новина,но общината си затваря очите при паркиране по тротоарите?!!Чудя се __трябва ли някой да те глоби,да ти каже че не се паркира на тротоара!!!!!Що за безочие???В цивилизованите държави това е абсурд!!! Паяка не влиза в малките улички а пешеходците се сблъскват с абсурдни ситуации!!Аз мога да напиша една книжка с подобни абсурди!!
  • 6
    9
    Русенлия
    Трябва и глоби за паркиращите по тротоарите. В началото на улица Мальовица селяндурите са завзели тротоара и човек не може да мине от таралясниците спрени там.
  • 19
    8
    ндааа
    Селото превзе Русе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари