Политическият ни елит от 30 години пазарува интелектуалци

0
Политиците ни се опитват да пазаруват “култура” и “изкуство”, просто така, да има нещо
Политиците ни се опитват да пазаруват “култура” и “изкуство”, просто така, да има нещо

- Дай да си вземем и две пакетчета подправка за пиле “Маги”, да има, може да потрябват...

Както Милена пазарува “Маги”, така и политическият ни елит от 30 години пазарува интелектуалци. Политиците ни се опитват да пазаруват “култура” и “изкуство”, просто така, да има нещо, за всеки случай!

За съжаление, често му се получава. На “елита”. Щото, в “игрите на глада” и естетиката отива на 111 място.

Сами разбирате, че никой прекланящ се пред етичните и естетични добродетели, които носи истинското изкуство, няма как да се преклони пред ПКП, например. Просто е невъзможно. Това би означавало “перфектната буря” в сърцето на всеки естествен творец.

Казвам това, защото не спирам да си гълтам граматиката, когато от телевизора се появи някой интелектуалец или артист, някой Харалан - Торбалан, който си мисли, че е възможно да пътуваш в джипката на Борисов докато носиш литературна картина на Бокачо под мишница.

И всичко това е естествено, когато начело на държавата стоят крайно неграмотни и арогантни лица, лица опияняващи се единствено от своята кръгла физиономия, лица - имена, но лица без душа. Борисов и изкуство? Гешев и култура? Цветанов и естетика? ПКП и етика? Стига, на всички ни е ясно, че този филм не се казва “Куче в чекмедже”.

На всички ни е ясно също, че стойностното у нас е в дъното на магазина, горе на третия рафт и разбира се, че се продава. Така, че всеки глупак да може да си купи, нещо евтино, нещо за всеки случай. Малко цветни подправки за своето голямото антибиотично пиле.

Нали, Стъки? Прав ли съм? Кажи, да!

 

Васил Петев

- Дай да си вземем и две пакетчета подправка за пиле “Маги”, да има, може да потрябват... Както Милена пазарува “Маги”,...

Публикувахте от Vasil Petev в Събота, 26 септември 2020 г.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари