Георги Кадурин: Политиците не се интересуват от културата

0
На нас пари не ни трябват, за да си купуваме БМВ-та, а да правим качествено нещо, каза актьорът
На нас пари не ни трябват, за да си купуваме БМВ-та, а да правим качествено нещо, каза актьорът

На нас пари не ни трябват, за да си купуваме БМВ-та, а да правим качествено нещо, каза актьорът

В бюджета отново по-малко са заложените пари за култура.

"Имам чувството, че вървим в една мелница, която във времето се повтаря непрекъснато на тема пари за култура. Може би стават 30 години, откакто проявяват някакви медии интерес към мен и ми задават този въпрос и отговорът е един - да, по-малко са парите, политиците не се интересуват от културата, народът опростява и се въртим като хамстерите във затворен кръг", коментира актьорът Георги Кадурин в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По негови думи на артистите се обещава един процент вече много години. "Никога не сме достигали процент, още по времето на Ема Москова. Преди колко години беше това? Трябва някакви светилища ли да вдигаме, за да се случи?", попита актьорът.

Той подчерта, че хората, които се занимават с изкуство, имат чест и достойнство и вече десетки години не мрънкат и не протестират за това. Но "тази чест и достойнство рано или късно ще свърши".

"Народни бивши артисти, които получаваха пенсии, не им стигаха за нищо. Възрастните артисти канеха по премиери доктори, за да има как да им се отплатят", призна Кадурин.

По негови думи артистите не крещят по площадите, а си вършат работата. "Тези, които крещят, може би им се дава, но ние не крещим, вършим си работата. Ако всички сме еднакви, няма да сме интересни. На нас пари не ни трябват, за да си купуваме БМВ-та, на нас ни трябват пари, за да правим качествено нещо", категоричен е актьорът.

"Спомням си първите частни театри и тогава се появи възможността актьорът и човекът на изкуството да търси друг път, да се откъсне от държавата, но става така, че от години, когато има сесии, на частни театър никой не дава пари, нямат право да кандидатстват, в същото време държавата поддържа институции в провинцията, които са на изкуствено дишане от десетилетия наред", коментира още Кадурин.

Актьорът коментира случващото се в Народния театър: "В драматургията има едно правило - трагедията се базира на това, че всички страни са прави, това е в основата на драматургията".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Локум за балъци
    Ами като играете слабо. Вижте как играят в парламента. Сутрин русофили, за обед натовци, а вечер като Карлеоне. Направете постановка как разни смешници ограбват страната, но с елементи на еротика. Разкажете за любовният им живот пълен с романтика и любовници. Абе, творете правилно изкуство и фондовете ще се изсипят като златен дъжд над вас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари