Работещи в сферата на културата получават между 600 и 800 лева заплата

0
Парите са толкова, колкото политиците смятат, че трябва да се отделя за култура, каза литературният експерт Светлозар Желе
Парите са толкова, колкото политиците смятат, че трябва да се отделя за култура, каза литературният експерт Светлозар Желе

Парите са толкова, колкото политиците смятат, че трябва да се отделя за култура, каза литературният експерт Светлозар Желе

Хората, които работят в сектор култура не са доволни и не е въпросът в това дали са отпуснати повече пари в бюджета. Това каза в в ефира на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria литературният експерт Светлозар Желев.

Парите са толкова, колкото политиците смятат, че трябва да се отделя за култура. Разбира се, това са с 30% повече, отколкото в бюджета за миналата година, което е огромен скок от гледна точка на държавата, посочи още Желев. От друга страна обаче това са едва 0,25% от Брутния вътрешен продукт.

Недофинансирането на културата е проблем, който съществува от ужасно много време и в момента в сектора заплатите са между 600 и 800 лева, каза експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Аре стига!
    Значи, някаква неграмотна и подмолна Димитрова от опера Русе взема 800 лева от мен и това е повод за рев? Значи я храня с 10 000 лева годишно за това да си натиска неепилирана путка на някакъв стол в отоплена, ПАК ОТ МЕН стая?
  • 4
    2
    vece
    Да стават учители сега за коледа ще вземат наградки,дмс,дтв и др.щуротии -5000 бона
  • -1
    1
    Дражева
    Според мен това е цененасочено! А целта е затриване на българското самосъзнание, култура, бит, морални устои.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари