Първа копка на спортна зала и плувен басейн в СУ “Васил Левски”

1
Енчо Енчев: Това е възможност за младите хора от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ да спортуват
Енчо Енчев: Това е възможност за младите хора от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ да спортуват

Първа копка за изграждане на нова спортна зала и плувен басейн в двора на СУ “Васил Левски” в Русе бе направена тази сутрин

Това е първият от двата значими инфраструктурни проекта, които ще се случат в училището – през пролетта ще започне строежът и на нов корпус, който ще позволи преминаването на учениците през 2024 г. на едносменен режим на обучение. Вторият проект е финансиран от МОН.

Спортната зала с басейн ще бъде един от най-добрите спортни обекти, от които Русе има нужда, заяви зам.-кметът по хуманитарните дейности Енчо Енчев, цитиран от Русе Медиа. Той сподели, че това е възможност за младите хора от кварталите „Дружба“ и „Чародейка“ да спортуват и се надява изпълнителят да завърши обекта за по-малко от предвидените 5 години.

„Осигуряваме за момента финансирането от общинския бюджет, но търсим допълнителни средства за довършване. Ако не успеем, ще го довършим само със собствени средства. Всичко това го правим за децата“, заяви Енчев.

Зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева изрази удовлетворението на общината, че за изпълнител е избрана русенска фирма. Строител ще бъде „Адис Калинов“, чийто управител инж. Калин Калинов обеща да направи всичко възможно залата да е готова до 2,5-3 години. Фирмата е работила по довършването на Мултифункционалната зала „ОЗК Арена“ и има опит в изграждането на такива съоръжения.

Спортната зала в СУ „Васил Левски“ ще разполага с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места, плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутеренното ниво, съблекални за отборите, треньорски стаи, стаи за съдии, лекари, треньори и учители, СПА център с фитнес зала, тоалетни, фоайета, евакуационни изходи, инсталационни помещения и складове. Средствата от близо 2,5 млн. лв. без ДДС са осигурени от общинския бюджет, а проектант е фирма „Норд план“ ООД.

СУ „Васил Левски“ е едно от най-големите средни училища в страната. В него учат около 1600 ученици. Спортните занятия се провеждат с няколко класа едновременно, в съществуваща малка спортна зала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари