Обявяват обществена поръчка за доизграждане на спортната зала в СУ „Васил Левски“

0
Очаква строителството да започне през следващите месеци
Очаква строителството да започне през следващите месеци Снимка: YouTube / Русе Медиа

Очаква строителството да започне през следващите месеци

Предстои обявяване на обществена поръчка за доизграждане на новата спортна зала и плувен басейн в двора на СУ „Васил Левски“ в Русе. Това стана ясно от думите на кмета на Община Русе Пенчо Милков по време на днешното извънредно заседание на ОбС – Русе.

2,6 милиона лева предостави държавата за завършване на обекта, като понастоящем се уточняват количествено – стойностните сметки поради увеличените цени на труда и строителните материали.

През декември 2020 година в двора на СУ „Васил Левски“ започва изпълнението на строеж на спортна зала ситуирана с лице към ул. „Цанко Церковски“. Сградата ще е с размери по план 48 на 36 метра. Тя ще се състои от един надземен етаж с топла връзка към блок Д, частична галерия на фоайе, частичен сутерен 1 (полуподземен) и частичен сутерен 2 (инсталационен). Новата сграда е проектирана с връзка към сега съществуващата училищна сграда (блок Д) и със самостоятелен подход от към улицата за ползването на съоръженията от външни посетители.

В сградата са проектирани две основни съоръжения:

  • Зала с игрално поле за хандбал и трибуни за 600 места;
  • Плувен комплекс с учебен плувен басейн, разположен в сутереното ниво.

В новата сграда ще се помещават:

  • Първи етаж – фоайе към стълбища и асансьори, спортна зала с игрално поле за хандбал със светла височина 7 метра и трибуни за 600 места за сядане за посетители;
  • Топла връзка – покрит остъклен коридор, осигуряващ директен достъп от второ ниво на съществуващия блок Д до трибуните на спортната зала;
  • Галерия – тоалетни за посетителите на залата и бар-кафе с гледка към игрището;
  • Сутерен 1 – два броя съблекални с тоалетни и душове към спортната зала; плувен комплекс: учебен плувен басейн с размери 12 на 25 метра, отделни съблекални за момчета и момичета, тоалетни и душове към тях фитнес зала за СПА цeнтър и битовки – съблекални, тоалетни и душове; лекарски кабинет, помещение за съдии и треньори, складове и инсталационни помещения, обслужващи коритори;
  • Сутерен 2 – инсталационен етаж към басейна с помещение за помпи, помещение за химикали, компесаторен резервоар, колектор около басейна.

Избраната преди близо 3 години фирма – изпълнител изпадна в несъстоятелност, поради което през това време не се работеше по обекта.

След обявяването на обществена поръчка се очаква строителството на спортната зала и плувния басейн в СУ „Васил Левски“ да започне през следващите месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Бах Маа Му
    Хасан и Мюмюн, с помощ от Айше, щяха да построят този басейн за 2 години БЕЗ НИКАКВА ПОМОЩ. Ама много крадци тука у Русито. Някой Индивиди изпонае Баха всички служителки, купуваха къщи, коли и жени и още искат да цоцат от поръчки.Докторът на Науките на Йордеците само гледа влажни фустии да опраши. Бъбъл е най-щастливото куче, след като изневерника напусна семейното гнездо.
  • 4
    3
    Песимист
    Кога да чакаме такава статия и за плувен комплекс НОРД ??
  • 6
    2
    Ентусиаст
    Плувен комплекс означава поне два басейна. Така както сте написали размерите басейна той даже не е стандартен.
  • 10
    1
    daskal
    Отново ЩЕ. ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... Фирмата фалира (!) преди 3 (!) години, а чак сега ние ЩЕ търсим нов строител. Опитайте да си представите, че това се случва в двора на училище в Япония например.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари