Онуй се готви за ново чекмедже

4
Направо треска го тресе, че се разпределят едни пари, а той може да пропусне да си напълни чекмеджето
Направо треска го тресе, че се разпределят едни пари, а той може да пропусне да си напълни чекмеджето

Клъстърно ми е.... От заседанието на Министерски съвет днес разбрах, че отново държавата ще инвестира в предпазни облекла, маски, очила, ръкавици и какво ли още не /тук ми минава мисълта дали пък да не се поръчат и кремове Волтарен и Лумизил, да си има и премиера покрай другите защитни средства/.

И естествено, веднага се сетих за голямата поръчка на маски от Китай. Спомняте ли си, госпожо....? Ама къде да си спомняте, всеки ден ни заливат с толкова информация, че забравяме съществените неща. Тогава разбрахме, че хем произвеждаме не само за нашия пазар, който е препълнен, но и за ЕС маски, хем поръчахме и китайски. Да си имаме!

Въпрocнитe мacки ca чacт oт обществена пoръчкa, лично договорена от Онуй с китайците, дocтавка нa 1 176 770 бр. маски нa cтoйнocт 1 412 124 eврo. Тe бяхa зaкупeни oт Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo cъc cрeдcтвa пo eврoпeйcкaтa oпeрaтивнa прoгрaмa “Рeгиoни в рacтeж”. Мacкитe ca зa cлужитeлитe нa рeгиoнaлнитe здрaвни инcпeкции в cтрaнaтa, oргaнитe нa МВР и МO, Aгeнция „Митници“, кaктo и нa cлужитeли нa други инcтитуции, рaбoтeщи нa грaничнитe кoнтрoлнo-прoпуcкaтeлни пунктoвe.

Естествено, се оказа, че маските не предпазват от нищо, не отговарят на елементарни изисквания и на практика са безполезни. Защо бяха похарчени милион и половина евро, и къде отидоха маските, никой не разбра. Ама едни пари се превъртяха.

Големият проблем на България не е вируса. А Онуй, което във всеки заболял вижда възможност да открадне по нещо. И да измисля нови схеми. Направо треска го тресе, че се разпределят едни пари, а той може да пропусне да си напълни чекмеджето.

Защото се вижда, че лекарите и медицинският персонал не е защитен. Поне не качествено. Много лекари и сами си купуват защитите. А Онуй само се хвали....

И мисли как да напълни отново чекмеджетата с пари от народа...Клъстърно ми е....

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари