Украйна: Армията ни отстъпва под натиска на руските войски

0
Главнокомандващият Олександър Сирски каза, че положението на фронта се е влошило
Главнокомандващият Олександър Сирски каза, че положението на фронта се е влошило Снимка: Володимир Зеленський / Facebook / архив

Въпреки гласувания закон в американския Конгрес, новите доставки на военна помощ още не идват

Украйна обяви, че армията отстъпва под натиска на руските войски. Главнокомандващият Олександър Сирски каза, че положението на фронта се е влошило. Той посочи три населени места в Донецка област, които армията е изоставила.

Това е второто такова изявление на генерала, който преди две седмици определи ситуацията на фронта като "значително по-лоша". Според Сирски руските войски се възползват от топлото време, което прави придвижването по-лесно. Те имат превъзходство в огнева мощ и брой на войниците, казват от генералния щаб.

Същевременно Украйна продължава да изпитва недостиг на боеприпаси. Военната помощ от Съединените щати спря преди няколко месеца. Въпреки гласувания закон в американския Конгрес, новите доставки още не идват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    Путин Хуйло
    Много тъжна новина за нас, третополовите джендъри. Първо партийният ни вожд и мустакатата му метреса ги разкриха,че са фалшифицирали подписи, сега и това....разстрои ми се аналната чакра
  • 5
    7
    Балканеца
    Иначе ако Сирски смята, че сега положението на фронта е влошено, да изчака до края на седмицата, или началото на другата. Тогава ще започне реалната руска офанзифа.
  • 0
    6
    Балканеца
    И мислите ли, че на американите им дреме, че унищожавали старите железа? Ако разберете какво представлява тази помощ, ще разберете, че не им дреме. Дават се съществуващи оръжия, и се поръчват нови. Тоест, обновяват си техниката, което така или иначе се прави. Отделно, че реално половината са заеми. За сметка на това, пропастта между руснаци и украинци става все по- голяма, вече и на чистоо битово ниво. И ако до преди няколко години, макар и с различия, и двата народа да знаеха, че са братски народи, вече такова положение няма.
  • 6
    5
    Русе
    Е нали това е война - едната страна печели, другата губи ... Тоя явно са му вече слаби наркотиците и не знае какво да прави. Тя ( неговата ) добре харчи $$$, но скоро ще свършат!
  • 4
    4
    чичомиткобрат
    Те и да доставят железата, ще бъдат скоро унищожени, и друга част взети и изложени в музеи в Русия. Смешно е, че запада си дава смешните безполезни железа, от които нищо не става, Русия им ги унищожава без никакви усилия, целия запад става за смях и западните производители на оръжия също реват, защото като им показват клипове на унищожените боклуци, и клиентите им по света намаляват. Ако не умираха хора в тази война, щеше да е най-смешното и забавно нещо, което запада са си самопричинили. Както казват в играта Pokemon: "it hurt itself in its confusion" - така и за запада - продължават да се самонараняват в объркването си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари