Лекарите в Гърция: Да се носят маски на обществени места!

2
Повишен риск от заразяване с Covid-19
Повишен риск от заразяване с Covid-19

Повишен риск от заразяване с Covid-19

Лекарите в Гърция препоръчват да се носят предпазни маски на обществени места, заради повишения брой заразени с Covid и разпространението на други вирусни заболявания.

Под риск от заразяване с Covid-19 са всички в Гърция, ако не носят маски и не спазват дистанция, категорични са медиците, предава БНР.

Матина Пагони, председател на лекарите в област Атика съобщава, че с 45% се е покачила заразяемостта с Covid-19 само в последната седмица.

Председателят на съюза на педиатрите в област Атика д-р Димитрис Фускас съобщава за активно разпространение от вирусни заболявания сред децата. Детските отделения в държавните болници също са препълнени, казаха лекарите.

Днес част от големите търговски обекти поставиха препоръка към посетителите за носене на маски и спазване на дистанция. Хотелите пък предлагат безплатно тестване на гостите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари