Олаф Шолц: Енергийната криза е едно препятствие след друго

0
Икономиката на Германия е на ръба на рецесия на фона на растящите цени и перспективата за тежка зима
Икономиката на Германия е на ръба на рецесия на фона на растящите цени и перспективата за тежка зима Снимка: thegeopost.com

Германия се изправя пред едно след друго предизвикателства в енергийната криза, отприщена от войната в Украйна

Това коментира канцлерът на ФРГ Олаф Шолц в седмичното си обръщение, предава Bloomberg, цитиран от Фокус.

"Взехме мащабни решения в Германия от началото на годината, като гарантираме, че можем да осигурим доставките на въглища, петрол и газ. Можем да кажем, че вероятно ще се справим. Но веднага щом успеем в разрешаването на един проблем, възниква следващ“, заключи германският канцлер.

Икономиката на Германия е на ръба на рецесия на фона на растящите цени и перспективата за тежка зима, след като Русия преустанови доставките на природен газ. Тази седмица правителството в Берлин обяви национализацията на Uniper, най-големият вносител на газ в страната, за да предотврати по-голям срив на енергийния сектор.

Шолц настоя, че "Русия няма да спечели тази война“ и че неговото правителство полага усилия да намали разходите за електричество и природен газ, както и да приложи мерки за подпомагане на домакинствата и бизнеса.

Германският лидер пътува с група бизнес лидери до Близкия изток този уикенд в опит да сключи споразумения за доставките на втечнен природен газ (ВПГ) със Саудитска Арабия и Катар, за да компенсира съкращенията на подаването от Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2:
    Не, за шундата на майка ти!
  • -2
    2
    До 1
    За шайката на Путлер ли става дума?
  • 5
    1
    плюс минус
    Сами си вкарахте автогол. Некадърници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари