Рекорден спад в доверието към германския канцлер

0
Само 25 на сто от германците подкрепят работата на Олаф Шолц
Само 25 на сто от германците подкрепят работата на Олаф Шолц Снимка: ЕПА / БГНЕС

Само 25 на сто от германците подкрепят работата на Олаф Шолц

Около две трети от германците са недоволни от работата на германския канцлер Олаф Шолц и неговата коалиция, която се сблъска с криза след криза от встъпването си в длъжност през декември.

Това показаха резултатите от проучване на общественото мнение на Insa, публикувано в неделя от седмичника Bild am Sonntag, цитиран от News.bg

Само 25 на сто от германците вярват, че социалдемократът върши добре работата си. Това е спад от 46 на сто от проучването през март.

За разлика от тях, 62 процента от германците смятат, че Шолц не се справя добре, което е рекорден брой в сравнение с едва 39 процента през март.

Откакто пое властта, Шолц трябваше да се справи с войната в Украйна, енергийна криза, растяща инфлация и сега суша - всичко това тласка най-голямата икономика в Европа към ръба на рецесията.

Критиците го обвиняват, че не показва достатъчно лидерство.

Подкрепата за неговата Социалдемократическа партия (SPD) е едва 19 процента, показва проучването на Insa, доста зад опозиционните консерватори и младшите коалиционни партньори Зелените е под 25,7 процента, които SPD взе на федералните избори миналата година.

Проучването идва след една особено тежка седмица за Шолц.

Първо, той влезе в конфронтация с палестинския лидер Махмуд Абас по повод на негово изказване за Холокоста. Германският канцлер заяви, че е "отвратен от скандалните забележки", направени от палестинския президент Махмуд Абас в Берлин, който обвини Израел в извършването на "50 Холокоста" срещу палестинци през годините.

Изявлението на Олаф Шолц в Туитър дойде ден, след като Абас отказа да осъди смъртоносното нападение на палестински екстремисти срещу израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. Вместо това Абас контрира, заявявайки, че може да посочи "50 Холокоста" от страна на Израел.

След това в петък опозиционните депутати в Хамбург го обвиниха в замъгляване на истината по време на изслушване за голяма данъчна измама, извършена по време на мандата му като кмет на северния пристанищен град - обвинения, които той отрича и вместо това твърди, че има пропуски в паметта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Олав Шолц е човек, който от ученическа възраст са му тъпкали в главата политически фантасмагории, сиреч е бил активист на цоциалистите. И така цял живот е бил бюрократ на партийна хранилка, та чак до сега. Имал е проблеми с данъчните като кмет на Хамбург, като министър на труда на Германия - също. Човечето явно няма представа как работи света и обществото. Това ясно пролича от мига, в който се събраха с партията на неузрелите и простотията и некомпетентността стана в критични стойности. Резултатите са видими - Германия преживява невиждана по мащаби и всеобхватност криза от 70 години насам. Инфлацията изобщо не я споменавам, че само индустриалната инфлация е официално 40%. Лошото е, че и България се управлява от хора, които са отглеждани за чиновници и не знаят как работи света. Резултатите са очевидни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари