Няма опасност от мигрантска вълна към Русе

0
Обстановката е спокойна и не изисква предприемането на допълнителни мерки, поне към момента
Обстановката е спокойна и не изисква предприемането на допълнителни мерки, поне към момента Снимка: Областна администрация

Област Русе не е изправена пред засилен мигрантски натиск, това докладва директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев на областния управител Борислав Българинов 

Обстановката е спокойна и не изисква предприемането на допълнителни мерки, поне към момента. Въпреки това всички моторни превозни средства, особено тежкотоварните камиони, които преминават през границата се подлагат на щателна проверка. Освен за укрити и забранени стоки, те се проверяват и за нелегален превоз на хора. За последните три денонощия е имало един единствен опит на две лица да преминат нелегално. Това се е случило на територията на Генерал Тошево, област Добрич. Същевременно ¼ от служителите на дирекцията са командировани да охраняват южната ни граница. Става дума за цялата граница с Република Турция и източната част с Република Гърция.

Областният управител Борислав Българинов е в постоянен контакт както с ръководството на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе, така и с Министерството на вътрешните работи. При повишаване риска за националната сигурност, всички компетентни институции са в готовност да отреагират моментално.

Въпросът относно евентуална миграционна вълна бе поставен по време на днешния форум „Консолидиране визията за просперитета на област Русе по ключови за бъдещето ѝ развитие въпроси“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари