МВР засилва проверките на "сборища на лица с различен произход"

0
Това каза вътрешният министър Калин Стоянов
Това каза вътрешният министър Калин Стоянов Снимка: БГНЕС

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов

Министерството на вътрешните работи засилва полицейското присъствие в централната градска част на столицата, както и в други райони, в които има "сборища на лица с различен произход". Думите са на вътрешния министър Калин Стоянов, предава Bulgaria On Air.

Браншови организации, изпълнителна и местна власт се срещнаха в МВнР. В продължение на час търсиха различни решения, с които да успокоят нагнетилото се напрежение през последната седмица във връзка със сбиванията между българи и чужденци в центъра на София. От ресторантьорския и туристическия бранш заявиха, че подобни прояви на напрежение могат да повлияят негативно на икономиката и туристическия имидж на България.

"Засилваме полицейското присъствие, както в централната градска част, така и на други места със сборища на лица с различен произход. Засилваме активно и присъствието около центровете на ДА за бежанците", заяви Стоянов.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов няма увеличение на броя на инцидентните случаи с мигранти в България.

"Не е въпрос само на мигранти. От доста време има струпвания на груби български младежи и чуждестранни туристи, които нарушават спокойствието на други", обясни кметът на София Васил Терзиев.

"Искаме сигурност", посочи Ричард Алибегов от БАЗ.

По-рано днес две от парламентарните групи внесоха своите предложения в НС отново във връзка с проявилите се прояви на напрежение. ГЕРБ и ДПС настояват да се увеличи капацитетът на "Гранична полиция".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари