Николай Димитров направи премиера на своя авторска композиция

2
Младият музикант е посветил творбата си на класния си ръководител Сребрина Гуглева
Младият музикант е посветил творбата си на класния си ръководител Сребрина Гуглева Видео: Русе Медиа

Пианистът Николай Димитров направи премиера на своя авторска композиция по случай дипломирането си като ученик на НУИ „Проф.Веселин Стоянов“.

Младият музикант е посветил творбата си „Кармен – Фантазия и вариации“ по „Кармен“ от Жорж Бизе на класния си ръководител Сребрина Гуглева.

Специално благодаря на моя скъп учител по хармония, музикален анализ и инструментознание – г-жа Сребрина Гуглева, за това, че винаги ме е подкрепяла, за това, че видя потенциала в идеите ми и ме надъха да го създам. Без нея тази „Фантазия-вариации“ нямаше да съществува. Затова посвещавам творбата на нея“, сподели Николай Димитров, предава Русе Медиа.

17-годишният пианист завършва една изключително успешна учебна година, изпълнена с много предизвикателства. Той взе две години за една като самостоятелен ученик, беше приет за студент в Консерваторията „Принц Клаус“ в Грьонинген, Холандия, и стана първенец на випуска на НУИ. Успехът му по всички предмети е 6.00, а общият успех в дипломата заедно с матурата по БЕЛ и професионалната квалификация като пианист-инструменталист е 5.89.

Николай бе удостоен с почетния плакет на Училището по изкуствата за отличния си успех и изключителните си творчески постижения. Той е номиниран и за почетното отличие на Министерството на образованието „Национална диплома“. Освен него почетния знак на НУИ за творчески постижения получи и партньорът му от дуо „Апасионато“ – флейтистът Димитър Димитров.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари