Ние сме държавата! Да види България какво става, когато няма полиция

0
Служителите на МВР отново излязоха на протест
Служителите на МВР отново излязоха на протест

Служителите на МВР отново излязоха на протест в центъра на София против намерението на правителството да ореже социалните им придобивки.

OFFNews следи протеста на живо:

19:02 часа: В цялата страна има протести на полицаи. 

19:00 часа: Полицаи при "Орлов мост" са около 300 души, те все така седят на едно място, без да скандират нищо. Колоната от автомобили на "Цариградско шосе" започва да става много дълга, а шофьорите да нервничат.

18:52 часа: Протестиращите при "Овча купел" вече са към 200 души, като се очаква бройката им да нарасне, тъй като много от тях все още са на работа. Засега всичко е спокойно, няма скандирания и лозунги.

18:41 часа: Полицаи на "Орлов мост" заявиха пред репортет на OFFNews: "Ние сме държавата! Да види България какво става, когато няма полиция".

Те коментираха и изказването на синдикалните лидери, че законният протест е само един - този в "Овча купел", и не подкрепят блокадата на "Орлов". На това цивилните полицаи на моста отвърнаха, че не ги интересува позволен и одобрен ли е протестът им, пак ще го направят.

18:15 часа: 200-300 цивилни полицаи са блокирали частично движението на "Орлов мост" в посока "Младост", техни колеги, които са на работа, се опитват да ги спрат да блокират цялото движение. Те не скандират нищо, не държат плакати, а просто си стоят на пътното платно.

В същото време протест на полицаите на булевард "Цар Борис III" при "Овча купел" блокира движението в района. Блокирани са и ул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Овча купел“.

По информация на БНТ лидерите на шестте синдикални организации в МВР и на двете извън него - на Агенция "Технически операции" и на работещите в затворите, се обявиха против незаконните протести на своите колеги и призоваха за законни действия. В момента законен е само протестът при "Овча купел", но не и този при "Орлов мост".

Според последното решение на Министерския съвет новопостъпилите служители в МВР и тези с до 10 години стаж вече няма да получават до 20 работни заплати при напускане и пенсиониране.

С текстове в преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за догодина се променят 7 закона, свързани със сектор "Сигурност". От промените става ясно, че се предвижда и намаляване на дните платен годишен отпуск от 30 на 20, както и премахване на коефициента за прослужено време на държавните служители в МВР, с което месечната заплата ще падне с до 400 лв. Отделно от това, въпреки раздутия бюджет на МВР за догодина, няма да има пари за униформи и ремонт на автомобилна техника по границата.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари