Битото от полицаи момиче: Удряха ме в корема, за да нямам деца

1
Битото от полицаи момиче: Удряха ме в корема, за да нямам деца

Пожелаха ми да видя майка си мъртва

Разказът за бруталното насилие над 19-годишно момиче във вечерта на протеста срещу БФС в София продължава. Вчера ви показахме част от историята му, днес тя продължи в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

Докато се опитва да избяга от баталните сцени, момичето е спряно и съборено на земята от четирима полицаи край църквата „Св. Седмочисленици“. Крием името и лицето ѝ, защото се страхува след случилото се в онази нощта.

„Всичко стана много бързо. Те просто бяха във всяка една улица, отвсякъде се чуваха викове и крясъци и всичко беше някакъв пълен хаос, който ни изплаши и ние искахме да си тръгнем възможно най-бързо - просто ме нападнаха. Четирима“, разказва младата жена.

„Събориха ме на земята, удряха ме, после ме накараха, казаха ми да стана, при което аз станах и пак ме удариха. С палки, с ритници. Обиждаха ме и ми говориха - дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият. Че ще ме ритат нарочно в корема - за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, дори и да родя да не ги видя живи“, спомня си още тя.

Помни ударите и думите на униформените, но не помни колко време е продължило, не знае и дали някой се е опитал да ѝ помогне.

„На мен ми се стори много. Не помня да е имало някой около мен, през повечето време просто не виждах. Само ги чувах и усещах как ме боли. Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. Абсолютно невинни, неможещи да се защитят хора“, разказва момичето.

„Държаха ни там около може би час, много време, там все още ни викаха и докарваха още момчета и ги караха да сядат на пейката, аз през цялото време ги молех да извикат Бърза помощ, защото около мен имаше хора буквално с отворени глави. Бях в шок, не знаех какво да кажа, просто ги молех за бърза помощ и за вода поне. После ни казаха да станем, вкараха ни в един бус“, споделя то.

Преместени са в районното. Оставена е сама с всички задържани мъже.

„Оставиха ни просто ей така в коридора, после започнаха да влизат хора, беше някакъв пълен хаос. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил и започна да говори точно това - че ме е ритал, за да нямам деца, да не мога да родя. ако имам късмета да родя, да не ги видя живи. Гледаше ме в очите и ми обясняваше. Аз просто го помолих да видя майка си, защото се бях притеснила за нея. Той продължи и за нея - каза ми да я видя студена, да я пипна, да не мога да я видя, като излезна от районното дори да не я видя, тя вече да е умряла”, разказва момичето.

На въпроса защо е това цялото нещо към едно момиче, той му отговаря с клетви. След като отново чува обидите, следват и нови закани.

„Той ми каза, че ще ме качи горе и ще ми избие зъбите и каза, че ще ме смачка. Аз не знаех какво мога да направя, просто го гледах и чаках да свърши“, казва девойката.

Оказана ѝ е медицинска помощ, момичето е закарано до „Пирогов“, но след прегледа отново е върната в районното.

„Те ме закараха в „Пирогов“ и после отново ме върнаха в районното. Боляха ме ребрата, кръста, не можех да сядам. И това е, помня една болница, бях много, много изплашена. Държаха ме до сутринта, след това просто ми казаха да си ходя и това е, аз си тръгнах“, казва момичето.

Връщането му у дома обаче не му носи спокойствие, защото стените на дома ѝ оттогава се превръщат в затвор.

„Боли ме, но по-скоро повече ме е страх. Страх ме е понеже той беше много описателен в това, което ми каза. Страх ме е да не го направи и го сънувам просто, не мога да спя, сънувам го като кошмар и някак си все едно ми се сливат дните и много ме е страх. Не искам да излизам, имам чувството, че винаги ще може просто да ме намери, да ми направи това, което ми каза, че ще ми направи. Страхувам се за живота си“, коментира младата жена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Anna
    Масово бьлгарските мьже са идиоти,грубияни и пьлни простаци! Невъзпитани и лоши кавалери,пьлни боклуци!Истина е!!
  • 4
    4
    Пунта Мара
    Софи, Софи, добре че не слагам всички жени под общ знаменател, каквото обобщение правиш ти за българския мъж. Защото първо си елементарна и второ, неграмотна. Хората са различни.
  • -1
    3
    Софи
    Бьлгарския мьж е пьлен простак,а полицаят е малоумен дебил,не са от най умните!
  • 3
    2
    Ама
    Ако това е вярно целия парламент да се закрие всички до един в затвор то и без това там са само сеща ти се .
  • 5
    1
    Дгд
    Поредния комплексиран малоумник с малко власт. На такъв трябва да му се изтръгнат ташаците без упойка за да не се възпроизвежда
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари