Нено Димов: В Атия няма да има депо за опасни отпадъци, а площадка за съхранение

0
Министърът на околната среда и водите най-накрая се срещна с протестиращите
Министърът на околната среда и водите най-накрая се срещна с протестиращите Видео: Флагман

Министърът на околната среда и водите Нено Димов спази обещанието си и този път се срещна с жителите на созополското село Атия, които многократно го канеха на дискусия във връзка със строящото се депо за опасни битови отпадъци, намиращо се на 300 метра от къщите на хората.

Протестиращите по-рано блокираха главния път за селото и в продължение на час и половина не допускаха преминаването на автомобили, чакайки на 35-градусовата жега министъра. Срещата се осъществи на територията на спорното депо, на нея присъстваха и директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас инж.Тонка Атанасова, както и  вр.и.д. кмет на Созопол Катя Стоянова, информира Флагман. 

Местните недоволстват, че строежът на обекта не трябва да се намира в средата на гората, тъй като причинява свлачища, а и никой не се е допитал за тяхното съгласие. 

"От Общината ни поканиха на среща, след като депото вече е почти финализирано. Ние живеем тук, имаме деца, за каква екология говорите?!", нападнаха протестиращите министъра. 

Нено Димов от своя страна обясни, че обектът е предназначен за временно съхраняване на битови отпадъци - стара техника, изтощени батерии, лекарства с изтекъл срок на годност и др. 

"Всеки от нас има тези ненужни вещи в дома си, поканих ви тук, за да видите какво представлява площадката. Тук няма да се преработват отпадъците, а ще се съхраняват, след което ще се извозват към определените за унищожение места", обясни екоминистърът. 

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари