Над 200 лодки ще гребат по Дунав от Ново село до Силистра

0
Международната гребна регата се провежда за 65 път и е най-голямото в Европа и света такова туристическо плаване
Международната гребна регата се провежда за 65 път и е най-голямото в Европа и света такова туристическо плаване Видео: NOVA

Стартира най-голямата туристическа европейска регата

Над 200 са лодките, записани за участие в най-голямата регата по река Дунав, която за поредна година ще премине и през нашата страна, информира NOVA.

 Туристическото плаване започна още в края на юни в германския град Инголщад, а общата му дължина е над 2500 километра по трансевропейския воден коридор. У нас лодките пристигат на 13 август и ще бъдат посрещнати в Ново село. Ден по-късно ще са във Видин, а финалът на плаването е планиран за 27 август в Силистра. Спирките по 500-километровия български участък на река Дунав са 13 - навсякъде участниците в регатата ще бъдат посрещнати подобаващо от местни фолклорни състави. Ще имат възможност и да разгледат емблематични за страната ни туристически забележителности.

Международната гребна регата се провежда за 65 път и е най-голямото в Европа и света такова туристическо плаване. В рамките на 74 дни преминава през всички държави по поречието на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния. Заради войната в Украйна обаче, лодките няма да стигнат по традиция до делтата на Дунав, а ще акостират в Силистра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    РЕГАТАТА
    ПРЕДИ РЕГАТАТА ОТСЯДАШЕ НА КЕЯ.ОПЪВАХА ПАЛАТКИ ПОД ГОЛЕМИТЕ ДЪРВЕТА,СВЕТЕХА ФЕНЕРИ.НЯКОЙ СВИРЕХА НА КИТАРИ.СЕГА КАК ЩЕ ИМ СЕ ПОЛУЧИ НА ЖЕЛЕЗОБЕТОННОТО ИЗДЕЛИЕ НА ГЕРБ РУСЕ ПО НЕЧИЙ ПРОЕКТ И ИДЕЙНО ЛИДЕРСТВО,НЕ ЗНАМ.СРЕЩАХМЕ СЕ С ХОРАТА РАЗГОВАРЯХМЕ.ПРЕДЛОЖЕНИЕ : КЕЯТ ДА БЪДЕ ПОСТРОЕН НА НОВО С ДЖОБНИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО ГО ПРИВЕДОХА В ТОЗИ ВИД .ДА ОТГОВАРЯ НА НУЖДИТЕ НА ХОРАТА.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари